Arzu KAYA / İSTANBUL, () ANADOLU Adalet Sarayı'nda görev yapan hakim ve savcılar, son günlerde meydana gelen terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlileri için düzenlenen törende saygı duruşunda bulundu, şehitler için dua etti.

"SABIRLI VE METANETLİ OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ"
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı E Blok Protokol Binası'nda düzenlenen törene, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından kürsüde bir konuşma yapan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Bu vatan için toprağa düşmüş olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde, tüm silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Böyle günlerde fazla söylenecek söz kalmıyor. Devlet adabı ve ciddiyeti çerçevesinde sorumluluğun gereği olarak duygularımızdan önce mantıklı düşüncelerimizi dile getirmek durumundayız. Maalesef son günlerde üst üste gelen terör sayısının fazlalığı, şehit olanların fazlalığı bizi oldukça üzüntüye boğdu. Sıkıntılı günler geçirdiğimiz muhakkak. Ancak sabırlı ve metanetli olmak mecburiyetindeyiz. Biz ne kadar metanetli olursak, bu işin üstesinden o kadar kolay ve çabuk geliriz inşallah" dedi.

"KARDEŞ KAVGASI ÇIKMASINA MÜSAADE ETMEMELİYİZ"
Tahrike kapılmamak gerektiğinin altını çizen Başsavcı Tosun, "Hissiyatımız mantığımızın önüne geçebilir. Fakat buna asla müsaade etmemeliyiz. Bu ülkedeki tüm etnik kökenler olarak birlikte yaşadık, bundan sonra da birlikte yaşamak mecburiyetinde olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu unutmamalıyız. Asla kardeş kavgası veya çatışması çıkmasına müsaade etmemeliyiz. Birlik içinde olduğumuz takdirde, hem acı günlerin hem de bu kötü olayların üstesinden gelebiliriz" diye konuştu.

DUA EDİLDİ
Başsavcı Tosun'un ardından, adliye mescidinin imamı şehitler için dua okudu. Dua esnasında, tüm protokol ve adliye personeli ellerini açarak Fatiha okudu. Adliye koridorlarına dev Türk Bayraklarının asıldığı tören alanının üst katlarında bulunan güvenlik görevlileri de şehitler için dua etti.
(FOTOĞRAF)