Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'dan başka bir pilotun yönettiği yelken kanatla havalanan base jumper (serbest atlayışçı) 41 yaşındaki Cengiz Koçak, yelken kanattan serbest atlayış yaptı. Yere 100 metre kala paraşütünü açan Koçak, atlayışın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.
16'ncı Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali için Fethiye Ölüdeniz'e gelen serbest atlayışçı Cengiz Koçak, yelken kanat pilotu Tuğrul Yılmaz ile birlikte Babadağ'ın 1700 metre pistine çıktı. Kendini yelken kanada bağlayan Koçak, Yılmaz ile birlikte koşarak pistten havalandı. Ölüdeniz semalarına geldiğinde 1000 metre yükseklikte kanada bağladığı mekanizmayı açan Koçak, serbest düşüşe geçti.
250 KİLOMETRE HIZA ULAŞTI
25 saniye havada süzülerek 250 kilometre hıza ulaşan Koçak, yere 100 metre kala sırtındaki paraşütü açtı. Belceğiz Plajı'ndaki tatilci ve turistlerin heyecan dolu bakışları arasında festival alanına iniş yapan Koçak, tebrikleri kabul etti.
'TÜRKİYE'DE İLK'
Yaptıkları atlayışın Türkiye'de ilk olduğunu anlatan Cengiz Koçak, bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. Koçak, "Babadağ 1700 metre pistinden kalkış yaptık. Hava çok kötüydü. Yamaç paraşütleri havalanamadı. Kalkışta sadece koşmam gerektiği söylendi. Koşunca kendimi Tuğrul Yılmaz'a sarılırken buldum. Serbest düşüşe başladığım anda sırtım yere dönük Yılmaz'a bakıyordum. 20-25 saniye düştükten sonra paraşütümü açıp iniş yaptım" dedi.
Serbest atlayışın tehlikeli bir spor olmadığını sözlerine ekleyen Koçak, "Tehlikeli olan bu sporu bilmeden yapmak. Doğru insanlarla doğru şekilde hareket ederseniz, güvenli şekilde bu sporu yapabilirsiniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI