Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Honduras’ta bulunan Zamorano Tarım Üniversitesi Çevresel Analiz ve Yenilenebilir Enerji Laboratuvarına donanım desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından yenilenebilir enerji, çevre yönetimi ve kalkınma projeleri kapsamında Zamorano Tarım Üniversitesi Çevresel Analiz ve Yenilenebilir Enerji Laboratuvarına donanım desteği verildi. 1942 yılında tarım sektörüne eğitimli işgücü sağlayabilmek üzere kurulan ve Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde yer alan 21 farklı ülkeden öğrenciler, Agronomy (Tarla ürünleri üretimi ve toprak işletmesi), Tarımsal İş İdaresi, Gıda Bilim ve Teknolojisi, Çevre ve Kalkınma (Çevre, Çeşitlilik, Yenilenebilir Enerji ve Temiz üretim) bölümlerinde tarım üzerine eğitim görüyor.
Zamorano üniversitesinde öğrenciler yaparak öğrenme (Learning by doing) modeli ile eğitim alıyor. Bu sisteme göre öğrenciler günlük eğitim saatinin yarısını okul içinde yer alan üretim tesislerinde çalışarak ve diğer yarısını da ders görerek geçiriyor.
TİKA tarafından hayata geçirilen kalkınma projesi ile yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşması ve çevre dostu teknolojilerin üretiminin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda Zamorano üniversitesine 1 Atomik Emme Spektrofotometre cihazı ile 1 adet IKA Kolorimetre temini gerçekleştirildi.
TİKA tarafından temin edilen malzemeler, Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Zamorano Tarım Üniversitesi Rektörü Dr. Jeffrey Lansdale, Zamorano Tarım Üniversitesi Akademik Dekanı Dr. Raul H. Zelaya ve Türkiye’nin Honduras Fahri Konsolosu Adolfo Facusse’nin katılımıyla üniversite yetkililerine teslim edildi.