İnternet üzerinden başvurular, 19 Ocak (bugün) saat 23.59’da, başvuru merkezlerinden başvuru alma işlemi ise 19 Ocak mesai saati bitiminde sona erecek. 15 Mart'ta yapılacak YGS için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan ÖSYS başvuru süresi uzatılmayacak.

Başvuru işlemini yapan ve sınav ücretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adayların başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek özenle korumaları gerekiyor.

Başvuru ücreti için 20 Ocak son gün Başvuru ücreti ödeme işlemleri 20 Ocak'ta, bankadan ödeme yapacak adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler” alanından kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecek. Süresi içerisinde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların, başvuruları tamamlanmamış sayılacak.

2015-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:

1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi (Başvuru işlemi)

2) Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (Başvurunun tamamlanması)

2015-ÖSYS başvuru işlemlerinde yapılan aşağıdaki yenilikler yapılmıştır:

1) Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

2) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı (MEB) bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir.

3) MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir.

Başvuruların yapılması:

Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından yapacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapacaklardır.

Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ekte listesi bulunan başvuru merkezlerinin herhangi birinden yapacaklardır.

ÖNCE BAŞVURU SONRA ÜCRET

19 Ocak'ta sona erecek başvurular 2 aşamadan oluşacak. Birinci aşamada, aday bilgileri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenecek ve onay kodu sisteme girilecek. İkinci aşamada ise sınav ya da sınavsız geçiş ücreti yatırılacak. Sınav veya sınavsız geçiş ücreti, başvurudan sonra yatırılacak.

GEÇERLİ FOTOĞRAF UYARISINA DİKKAT!

Geçerli fotoğraf, son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf olacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgileri kayıtlı olan adayların başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresine kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak, sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor.

ENGELLİLERE ÖZEL YENİ DÜZENLEME

YGS'de , sağlık ve engel durumu nedeniyle sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikte alet ve cihaz kullanmak zorunda olan adaylar, dışarıyla iletişimi kesilmiş yüksek güvenlikli binalarda sınava alınacak. İlk kez yapılacak uygulamayla sağlık veya engel durumu nedeni ile bir alet ya da araç gereçle sınava girmeleri gereken adayların, sınav konforunu sağlamak için cihazlarıyla salona girmelerine izin verilecek.

CNNTÜRK