AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde Amatör Spor Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün çelenginin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Dayıbaş, bütün insanların sağlıklı yaşamaları için sporun en çok ihtiyaç duyulan araçlardan birisi olduğunu belirten Dayıbaş, “Bütün insanların sağlıklı yaşamaları için spor en çok ihtiyaç duyulan araçlardan birisidir. Bedensel ve zihinsel yönden sağlıklı ve dinamik insanların yetişmesinde beden eğitimi ve spor yapmanın önemi günümüzde bütün toplumlar tarafından kabul edilmektedir. Spor uluslararasında müşterek bir dil niteliğindedir. Ülkeler arasında yapılan spor karşılaşmaları yakınlaşmayı sağlamakta karşılıklı sevgi ve saygı ortamı yaratılmakta ve spor sayesinde dünyada güçlü ve kalıcı dostluklar oluşmakta ve bu vesile ile barış sağlanmaktadır" dedi.

Dayıbaş'ın sporun faydalarını sıralamasının ardından program karate, güreş, atletizm yüz metre yarışlarından sonra madalya ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.