ANKARA'da dün yapılması planlanan 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne katılmak üzere Ankara Garı Kavşağı'nda toplananlara yönelik 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, Kayseri'de kınandı. Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "KESK olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı inadına barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz" dedi.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) organizasyonunda düzenlenen ortak basın açıklamasına Emek Partisi ve CHP il başkanlıkları da destek verdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Mustafa Ayan ve milletvekili adayları da meydana geldi. Emek Partisi Gençlik Kolları üyeleri, ellerindeki çeşitli dövizlerle sloganlar eşliğinde meydana gelirken, meydanda toplananlar da alkışlarla karşılık verdi. Meydanda toplananlar, üzerinde 'İnadına Barış' yazılı siyah bir örtüyü yere bıraktı.
Meydandaki sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi, Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın okudu. Apaydın, Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde toplananlar arasında peşpeşe bombaların patlatılması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin de yaralandığını anımsatarak, "Barış talebinden rahatsız olan malum güçler, yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insan içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir" diye konuştu.
Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giderek 'Savaşa inat, Barış hemen şimdi' diyerek barış istemiyle başlayan yürüyüş sırasında peşpeşe 2 bombanın patlatıldığını yineleyen Apaydın, "Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına, güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir. Ankara'da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak oy avcılığına soyunanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara'daki saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar bugün Türkiye'nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur."
Apaydın, patlamanın olduğu sırada, oluşturulan kortejin ön tarafında bulunduklarını, patlamaların ise kortejin arkasında gerçekleştiğini de kaydetti. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya da, bombalı saldırıyla gerçekleştirilen katliamı şiddet ve nefretle kınadıklarını bildirdi. Karakaya, terör saldırılarını protesto etmek için pazartesi ve salı günlerinde greve gideceklerini, meydanlarda toplanıp katliamda ölen arkadaşlarını anacaklarını bildirdi. Karakaya, velilerin çocuklarını okullara göndermemelerini, acil durumlar haricinde de hastanelere gidip sağlık hizmeti alınmamasını istedi.

FOTOĞRAFLI