KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Halkabük köyünde yaşayan ve içki alışkanlığını bırakmadığı için ailesinin terk ettiği 49 yaşındaki Cebrail Akçay, felç geçirmesinin ardından annesi tarafından bakılmaya başlandı.

Hanönü'nde 1989 yılında evlenen ve İstanbul'a giderek bir restoranda garsonluk yapmaya başlayan Cebrail Akçay, burada içki içmeye başladı. Uzun yıllar içkiyi bırakması için ikna etmeye çalışan ama başarılı olamayan eşi, 15 yıl önce 2 çocuğuyla evi terk etti.

Ailesi terk edince Hanönü'ne dönerek seyyar köftecilikle hayatını kazanmaya çalışan Akçay, 2010 yılında beyin kanaması ve felç geçirince konuşamaz ve yürüyemez hale geldi. Oğlunun durumunu haber alan anne Tenzile Akçay, İstanbul'daki işini bırakarak ilçeye yerleşti. Tenzile Akçay, 5 yıldır hasta oğlunun bakımını yapıyor.

Anne Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun evlendiği zaman çok mutlu ve huzurlu bir hayatı olduğunu söyledi.

Kendisinin ve gelininin oğlunun içkiyi bırakması için çaba harcadıklarını ancak sonuç alamadıklarını anlatan Akçay, "Daha sonra ailesi tarafından terk edildi. Bu ibretlik hayattan herkesin ders çıkarması gerekiyor, özellikle gençlerin. İçki gibi zararlı alışkanlıklar edinmesinler" dedi. 

Oğlunun eşi ve çocuklarının resmine bakıp onları çok özlediğini söylediğini dile getiren Akçay, "İyileşmesi için Cebrail'i hastanelerde tedavi ettirmek istedik. Çoğunda hastaneden kaçtı, bir türlü içkiyi bırakmadı. 2010 yılında beyin kanaması ve felç geçirdiğini öğrendim. İstanbul'da çalıştığım işi bırakıp, 'Benim için önemli olan oğlumdur' deyip oğlumun yanına geldim. Gördüğüm manzara çok kötüydü. Oğlum konuşamıyordu, hiçbir yeri tutmuyordu" ifadelerini kullandı.

Akçay, yaşamını yatağa bağımlı sürdüren oğluna ip bağlayıp hareket etmesini sağlamaya çalıştığını belirterek, "Bakımını tek başıma üstlenmeye çalıştım. Yaklaşık 5 yıldır Cebrailime gözüm gibi bakıyorum. 6-7 ay önce yürümeye başladı. Konuşmada zorluk çekiyor ama halini anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.