Antalya’nın Kumluca ilçesinde 23-25 Şubat tarihleri arasında yağan yoğun yağışların sonucunda meydana gelen su baskınları ile ilgili olarak açıklama yapan DSİ 13.Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Kumluca ilçemizde yoğun yağış sonucu özellikle Akdere’nin taşması sonucu bazı vatandaşlarımızın seralarını su basmıştır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
DSİ olarak Antalya ve bağlı 19 ilçede görev alanlarındaki derelerin ıslahını yaparak taşkınların oluşmaması, oluşabilecek taşkınlarda ise olumsuzluk yaşanmaması için çalışma içerisinde olduklarını belirten Özgür, “Kumluca ilçesinde 2015 yılının ilk iki ayında Göksu Çayı’nın 800 metrelik kısmında yatak temizliği yapılmış, Gavur Çayı’nda 13-15 Ocak 2015 tarihinde yaşanan taşkın neticesinde deformasyon olan yerlerin tamirat işleri de devam etmektedir. Adrasan Kanlı Dere yatağında bozulan yerlerin tamirat işlemlerinin de yapımına devam edilmektedir” diye konuştu.
Yapraklı Çayı ve Akmaz Çayı’nda yatak temizliği yapıldığı, denize birleşim kısımlarının açılarak suyun akışına izin verildiğini ifade eden Özgür şunları söyledi:
”DSİ ekibimiz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte Mavikent Beykonak, Gavur Deresi, Ortaköy ve Güzören mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Mavikent Mahallesi’nde bulunan Akdere’nin açılması konusunda görüş birliğine vardık. Mavikent yerleşim yerinin içinden geçen kanalet hattı pompaj maliyetlerinden dolayı uzun süredir kullanılmayan ve kod düşüklüğü nedeniyle özellikle taşkın zamanlarında taşkın kanalı olarak da kullanılan bir kanal olup, eski Mavikent Belediye Başkanlığı binasından itibaren denize kadar olan kısımda bölge halkı tarafından bu kanallar tahrip edilmiş, bazı bölümlerde üzeri kapatılarak bina ve seralar yapılmıştır. Beykonak - Mavikent taşkın koruması işi yatırım programımıza alınmış ve işin ihalesi yapılarak uygulamasına başlanılmıştır.”