Yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bartın, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Kastamonu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rize ile Artvin ve Ardahan içinse aşırı yağış ve yüksek kesimler için kar uyarısı geldi.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15
İstanbul: Az bulutlu ve açık 18
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu ve açık 26
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19

BU ÜÇ KENT İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistem ile akşam ve gece saatlerinde Rize ile Artvin ve Ardahan’da kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) yağışın beklendiğini açıkladı. Yağışların yağmur ve sağanak, Ardahan ile Rize ve Artvin’in 1400 metre rakımın üzerindeki yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi.

Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da batılı yönlerden kuvvetli ve yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, heyelan, çığ tehlikesi ve tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Milliyet