Dursunbey Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerdeki cenaze hizmetlerini ağır kış şartlarında dahi aralıksız sürdürüyor.
Dursunbey’de bir haftadır süren yoğun kar yağışı ilçeye bağlı kırsal mahallelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde bir buçuk metreyi bulduğu ilçede Sosyal Hizmetler Müdürlüğü cenaze işlerini de aralıksız sürdürüyor. Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte hareket eden sosyal hizmetler ekipleri bugün Umurlar Mahallesi’nden gelen cenaze ihbarı ile harekete geçti. Cenaze defin raporu ve işlemleri için ilçeden Doktor Mehmet Sarı ile birlikte hareket eden Sosyal Hizmetler ekipleri, birçok zorluğa rağmen mahalleye ulaştı. Kar yağışı ve tipinin devam ettiği bölgede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nin gönderdiği greyder kapanan yolları açarken, mahalle içindeki mezar yolu da bu araçla açıldı. Acılı aileye taziyede bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, cenaze için gerekli levazımatı da aileye teslim etti.
Mahallede iki metreye yaklaşan kar kalınlığı karşısında zor anlar yaşayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, defin işlemlerinin ardından ilçeye geri döndü.