Enver ALAS -Taner YENER / İSTANBUL, ()  HAVA Harp Okulu'nun kuruluşunun 64. yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenleri, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı. Törenle birlikte, 23'ü misafir olmak üzere toplam 304 öğrenci ant içerek "Hava Harbiyeli" oldu.
Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ve Hava Harp Okulu personelinin yanı sıra öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

HAVA HARP OKULU'NA GİRMEYİ BAŞARAN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay yaptı. Tümgeneral Alpay, zorlu süreçlerden geçerek okula girmeye hak kazanan öğrencileri kutladı.
Okula giren öğrencilerin bu aşamadan sonra hayatlarında yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Tümgeneral Fethi Alpay, "Gösterdiğiniz büyük başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Bugün yapacağınız yemin ile hayatınızda yeni bir dönem başlayacaktır. İçeceğiniz andı, meslek yaşantınız boyunca hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ve onun sadık birer takipçisi olun" dedi.

23 BİN ADAY ARASINDAN 304 KİŞİ "HAVA HARBİYELİ" OLDU
Asker öğrencilerin zorlu sınav ve eleme süreçlerini geçerek okula girmeye hak kazandıklarını vurgulayan Tümgeneral Alpay, "Bu gençler 23 bin aday arasından çağrılan toplam 2004 adayın katıldığı zorlu seçim aşamalarını birer birer geçerek, 5 haftalık intibak eğitimlerini başarı ile tamamlayarak huzurlarınıza gelmişlerdir. Bu süreçte, T-41 uçakları ile 7 kez uçarak havacılık kabiliyetlerinin arzu edilen standartlarda olduğunu ve geleceğin hava araçlarını kullanabilecek yeteneklere haiz olduklarını, kısacası iyi birer pilot olduklarını ispatlamışlardır" şeklinde konuştu.

TÖREN GEÇİŞİ İLE SONA ERDİ
Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Alpay'ın konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte ant içti. Asker öğrencilerin ailelerinin de ilgiyle takip ettiği program, tören geçişi ile sona erdi.

(FOTOĞRAF)