Medipol Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugün oynanan Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor maçında offline olarak uygulanan VAR sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sahadaki adaleti, alın terini ve hakkı verecek olan Video Yardımcı Hakem sistemidir” ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Süper Lig’in 10. haftasında bugün oynanan Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisar maçından sonra açıklamalarda bulundu. Video Yardımcı Hakem (VAR) konusunun ilk destekçisi olduğunu belirten Gümüşdağ, “Bugün bu çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’na ve Yıldırım Demirören’e teşekkür ediyorum. Bugün maç başlamadan önce canlı yayın aracında Yusuf Namoğlu, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek ile beraber video hakem konusunun ne kadar faydalı olacağı konusunda sohbet ettik. Onlar da bu sistemi desteklemekte” diye konuştu.

“Fırat Aydınus’u tebrik ediyorum.

Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında oynanan futbol hakkında da değerlendirmede bulunan Göksel Gümüşdağ, “Bu maç için oyuncularımız ve teknik direktörümüzü kutluyorum. Gerçekten güzel bir mücadeleydi. İlk yarı 3-4 gol olacak pozisyonlar vardı. Ancak futbol böyle bir şey; 1-1 giderken son dakikada golü bulabiliyorsunuz. Geçen hafta son dakikada Beşiktaş gülmüştü. Bu hafta son dakikada biz güldük. Maçın içinde gol mü, değil mi diye tartışacağımız bir pozisyon vardı. Fırat Aydınus’u tebrik ediyorum. Pozisyonu gerçekten gördü ama göremeyebilirdi de” şeklinde konuştu.

“Sahadaki adaleti sağlayacak olan VAR sistemidir”

Sahadaki adaleti, alın terini ve hakkı verecek olanın VAR sistemi olduğunu belirten Gümüşdağ, “Şampiyonluğa giden takımın haksız yere cezalandırma sebepleri var ve bunu geçtiğimiz yıllarda da gördük. Bu yüzden sistemin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Video hakem uygulamasının Başakşehir Stadı’nda ve Başakşehir maçında deneniyor olması bizi mutlu ediyor. İnşallah video hakem sisteminin aynı BundesLiga’da, İtalya Seri A’daki gibi uygulanacağını ve haftalık şaibelerin, dedikoduların konuşulmayacağı bir süreçten, daha çok futbolun konuşulacağı bir alana geleceğiz. Bu uygulamanın Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. En kötü önümüzdeki sezon bu sistem aktif olacak ve Türkiye Süper Ligi’nin önümüzdeki sezon video hakem ile başlayacağını şimdiden ilan edebiliriz” açıklamasında bulundu.

“Kulübün satışıyla ilgili bir görüşmemiz olmadı”

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan kulübün satılacağı yönündeki iddiaları da cevaplayan Başkan Gümüşdağ, “Başakşehir Futbol Kulübü bir anonim şirket. Dolayısıyla adı geçen kuruluşlarla herhangi bir görüşmemiz olmadı. Geçmişte Çinli bir yatırımcı ile görüşmemiz olmuştu. Ama şu anda karar aşamasında veya değerlendirme sürecinde olduğumuz bir durum yok. Zaman içinde olabilir” diyerek sözlerini noktaladı.