Divan Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Türkiye’nin en saygın spor kulüplerinden birisi olarak yıllarca yer aldığı Süper Lig’de hepimizin gururu olan Samsunspor, son yıllarda çoğu transfer yanlışlarına dayalı olarak yapılan yönetimsel hatalar sonucu tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşamaktadır.

 Önceki yıllardan katlanarak gelen 50 milyon TL.’yi aşan borç yükü yanında, ödenmesi zorunlu bazı Yabancı Oyunculara ait borçların da zamanında ödenmemesi sonucu, Samsunspor çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmış bulunmaktadır.

Nitekim geçen sezon silinen üç puanımızın da ötesinde, bugün yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalan Sayın Erkurt Tutu Başkanlığındaki Yönetim Kurulu, tüm mesaisini bu sorunların aşılabilmesi için harcamaktadır.

 FIFA tarafından Samsunpor’a iki dönem transfer yasağı getirilmiş, ayrıca Eski Futolcu Borçları nedeni ile de TFF tarafından “Transfer Tahtamız”kapatılmıştır.

Bu dar boğazın aşılabilmesi için başta Samsun’u yönetenler ve siyasilerimiz olmak üzere, tüm Samsunluların her zamankinden daha fazla destek vermesi gerekmektedir.

Özellikle bu borcun oluşmasına neden olan geçmiş dönem yöneticilerinin bir araya gelerek, bu dar boğazın aşılması için gereken çaba ve özveriyi göstermesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir.

Tüm bu olumsuz şartlara rağmen Samsunspor, son iki sezonda Süper Lige çıkabilme şansını yakalamış, fakat ne yazık ki her iki final maçını da kaybederek Süper Ligin kapısından dönmüştür.

Bu yıl da sezonun başlaması ile birlikte mükemmel bir başarı yakalayan Samsunspor, ilk yarının son haftalarındaki olumsuz sonuçlara rağmen Süper Lig iddiasını sürdüren takımlar arasındadır.

Samsunspor’un kurtuluş reçetesi Süper Lig’e çıkmaktır. Cumartesi akşamı PTT Ligi’nin 2.Yarısının ilk maçını oynayacağız. Şu ana kadar kaybedilmiş bir şey olmadığına inanıyoruz.

Yönetimi, Sporcusu, Teknik Ekibi, Taraftarı ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Yerel Basını ile tüm Samsunspor camiasının geçmişte olanları en azından şimdilik bir yana iterek kenetlenmesi halinde, Samsunsporumuzun 2. Yarının başlaması ile birlikte yeni bir başarı sayfası açacağına inanıyoruz.

Bu arada taraftarlarımıza da büyük görevler düşmektedir.

Yağmur, çamur demeden her yerde sahip çıkarak takıma verdikleri destekle örnek gösterilen taraftarlarımızın, olabilecek her türlü kışkırtmalara karşı uyanık olması ve parasal sıkıntılarla uğraşan Samsunsporumuza yeni cezalar getirecek her türlü tribün olayından kaçınması, Samsunspor’un mutlu sona ulaşması için son derece önem kazanmış bulunmaktadır.

16.01.2016 Cumartesi akşamı saat 17.30’da oynanacak olan Altınordu maçında tüm Samsunspor ve Samsun Sevdalılarını, tribünleri doldurarak takımlarının başarısı için destek vermeye çağırıyoruz.

Tüm sporcularımıza bunu başaracaklarına inanıyor ve onlara başarılar diliyoruz.

Herkesin üzerine düşeni yapması halinde, Samsunspor’un bu dar boğazı da aşacağı inancıyla, saygılarımızı sunuyoruz.

Samsunspor Divan Başkanlığı