Söke’de 2014 yılında resmi nikah kıyarak evlenen çift sayısı 888 oldu. 2014 yılında kıyılan nikahlarla ilçeye 16 yabancı gelin, bir yabancı damat geldi.
2014’de Söke’de gerçekleşen evlendirme işlemlerinde kıyılan 888 nikahın içerisinde 17 yabancı evlilik işlemi yapılırken; Söke’ye 10 Alman, Sırbistan, Ukrayna, Cezayir, Makedonya, Azerbaycan, İrlanda’dan birer gelin olmak üzere toplam 16 kişi Söke’ye gelin gelirken, Söke’nin 2014’de bir de yabancı damadı oldu.
2015’İN İLK NİKAHI KIYILDI
Söke Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2015 yılının ilk nikahını kıydı. Fatma ve Mustafa Yalçın Söke’de 2015 yılının ilk evlenen çifti oldu. Söke Belediyesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonları binasında gerçekleşen yılın ilk nikahının şahitliklerini ise Rıdvan Çağatay ve Melek Yalçın yaptı.
BELEDİYE’DEN EVLENEN ÇİFTLERE FİDAN
Söke Belediyesi 2015 yılı itibariyle yeni yılla birlikte yeni bir uygulamaya da başladı. Yeni evlenen çiftlere Söke Belediyesi serasında yetiştirilen ağaç yada çiçek fidanları hediye ediliyor. Fidanların mutlu bir evlilikle büyümesi dilekleriyle verilen fidanların yanında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın mesajının yer aldığı bir anı belgesi de takdim ediliyor. Başkan Toyran’ın imzasının yer aldığı belgede, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın “Paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir. Evlilikle ebedileştirdiğiniz ve kutsallaştırdığınız sevginiz daima çoğalsın. Yaşam boyu birbirinizi sevmeniz ve neşe içinde bir hayat sürmeniz dileğiyle” sözlerinin yer aldığı mesajı iletiliyor.