Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ilk mezunlarını verdi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, Gazetecilik Bölüm Başkanı Gökhan Gökgöz, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Emre Köksalan, fakülte akademisyenleri, mezun olan öğrenciler ve öğrencilerin aileleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde söz alan konuşmacılar üniversitede alınan teorik eğitim ile pratiğin birleştirilerek intörn çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi gerektiği vurgusunda bulundular.
“TEORİYLE PRATİK BİRLEŞECEK”
İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Mezun olan arkadaşlarımız medya sektöründe ve kurumların iletişim birimlerinde çalışacaklardır. İletişim mezunları mesleki bıkkınlık yaşamayacak bir iş hayatına atılıyorlar. Umuyoruz mezun ettiğimiz öğrenciler mesleki anlamda başarılı bir hayat yaşarlar. İletişim Fakültesi’nden mezun olan bu genç iletişimciler, iletişimin etik kurallarını da gözeterek ellerindeki güçlü silahı toplumun lehine kullanacaklardır. Sağlıklı bir iletişim, toplumun ve dünyanın sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu anlamda teorik eğitimini alan öğrencilerimiz pratikle de birleştirecekleri iletişim bilgilerini kullanarak, mesleklerini icra edeceklerdir. Bütün öğrencilerimize ileriki yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.
GENÇ İLETİŞİMCİLERE TAVSİYELER
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak, ilk mezunlarını veren İletişim Fakültesi’nin mezuniyet töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu belirten GGC Başkanı İbrahim Ay, da konuşmasında genç iletişimcilere tavsiyelerde bulunarak, “Gelişen çağımızda iletişim araçlarının çoğalması ve çeşitlenmesi bu alanda daha tecrübeli insanlar yetiştirilmesini de kaçınılmaz kılmaktadır. Bu açıdan iletişim fakültelerinin büyük bir sorumluluk yüklendiğini de ifade etmek gerekir. İletişim fakültesinden mezun olacak arkadaşlarımız için aslında esas maraton, asıl koşu bundan sonra başlayacak. Çünkü aldıkları akademik bilgileri sahada uygulamak ve hedeflerine ulaşmak için hayatlarının en zor sınavlarını ve mücadelelerini verecekler. Üniversiteden iş hayatına geçişin zorluğu hep tartışıldı. Staj dönemlerindeki deneyimlerin yeterli olmadığı da açık bir gerçektir. Bu konuda Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, İletişim Fakültemiz ile iş birliği halinde çalışmalar yapmaya her zaman hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Öğrenci arkadaşlarımız da büyük fedakarlıklar ve özverili çalışmalarla mezun olmayı hak ettiler. Onlara tavsiye edeceğim yegane şey şudur; İletişimde, dolayısıyla gazetecilikte başarılı olmak ve yeni şeyler keşfetmek için hayal gücünüzün zengin olması gerekir. Yani başarının yolu farklı olmaktan geçer. Hayal gücü zengin olan insanlar başarıyı mutlaka yakalayacaktır. İletişim Fakültesi’nden mezun olan arkadaşlarımız bilmelidirler ki; oldukça zorlu ve meşakkatli bir yolculuğa adım atıyorlar. Öğrenci arkadaşlarımız bu yolculukta, iletişim bilgilerini kullanarak kamu hizmeti niteliği taşıyan mesleklerini yaparken mesleki etik kurallarına da son derece dikkat etmelidirler. Ancak bu şekilde hem sektörümüzün hem de kendilerinin başarı çıtasının ve saygınlığının artması mümkün olacaktır” açıklamalarına yer verdi.
“BİZ HEP BURADAYIZ”
Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gökgöz de konulmasında, büyük emekler ve zorluklar neticesinde ilk mezunlarını vermiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “İlk olmak her zaman zordur. Bugün gazetecilik bölümünden ilk mezunlarımızı veriyoruz ve öğrencilerimiz birçok zorluklarla mezun oldular. Önemli sorunlarımız var ama bu sorunlar hiç bitmez. Fakültemizin tüm bileşenleri bu sorunları aşmakta bize önemli yardımlarda bulundular. Bilmek, cesaret etmektir. Öğrencilerimiz 4 yıl boyunca bilmeye cesaret ettiler. Şimdi o bildiklerini dile getirme cesaretine de sahip olma zamanı geldi. Bu çok zor olsa da öğrencilerimizin bunu yapacak olduğundan hiç şüphem yok. Umarım yetiştirdiğimiz öğrenciler bu ülkeyi daha demokratik ve daha kültürlü hale getirmekte katkı sağlarlar. Bu ülkenin tek bir yurttaşını bile dışarıda bırakmayacak şekilde her insanın yaşam kalitesine odaklanan önemli işler yaparlar. Öğrencilerimizin bir şeye ihtiyacı olduğunda biz her zaman buradayız” dedi.
MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE İLK PLAKA
Fakülte birincisi Hülya Kavak da mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında hocalarına ve ailesine teşekkür eden Kavak, “Fakültemizin birincisi olmak benim için bir gurur ve onurdur. Ben, eğitim yaşamımda bana destek veren, emeğini esirgemeyen tüm hocalarıma ve ailemin tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Ciddi zorluklarla okulumuzdan mezun olduk ama insan istedikten sonra aşmayacağı zorluk yok. Ben böyle düşünüyorum ve bizden sonraki öğrencilere de başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. Kavak konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne ilk birincilik plakasını çaktı.
Konuşmaların ardından İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü dereceyle bitiren öğrencilere plaketler ve ödüller verildi. İletişim Fakültesi Birincisi Hülya Kavak’a plaketini İletişim Fakültesi Dekanı Cengiz Toraman verdi. Fakülte İkincisi Aydan Atlı’ya plaketini Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay verdi. Fakülte Üçüncüsü Ruken Ege’ye ise plaketini Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gökgöz verdi.
Plaketlerin verilmesinden sonra GAÜN İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri kep attı. Mezuniyet töreni, toplu fotoğraf çekimi ve İletişim Fakültesi önündeki açık alanda verilen kokteyl ile son buldu.