Kastamonu Belediyesi bünyesinde yeni Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulacak.
Kastamonu Belediyesi, vatandaşların sorunlarına kolayca ulaşıp çözümlenmesi için Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması noktasında çalışmalarına başladı.
Kastamonu Belediyesi, Kastamonu’da muhtarların daha iyi hizmet alabilmesi, istek ve önerilerini daha kolay iletebilmeleri adına Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması için çalışma başlattı.
Kurulacak olan Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarların dilek, temenni, şikayet ve önerileri ilgili birimlere en kısa sürede ulaştıracak. Önceden muhatap bulmada zorlanan ve birim birim dolaşmak zorunda kalan Muhtarlar, yeni kurulacak olan Müdürlükle bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak.
Muhtarlar Müdürlüğü, muhtarlar ve belediye arasında koordineyi sağlayarak, en kısa sürede çözüm yoluna gidecek. Yeni kurulması planlanan Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün yönetleği hazırlandıktan sonra, Kastamonu Belediye Meclisi’ne sunulacak. Belediye Meclisi tarafından kabul edilmesi durumunda Muhtarlıklar Müdürlüğü, Belediye bünyesinde faaliyete geçecek.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yeni kurulacak Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarların, muhatap bulma konusundaki sorunlarının tamamen ortadan kalkacağını belirterek, “Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, köy ve mahalle muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla Belediyemiz bünyesinde kurulacak olan Muhtarlıklar Müdürlüğü, muhtarlarımızın taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenecek” dedi.
Mahalle muhtarlıklarının Türkiye’de demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi haline geleceğini ifade eden Başkan Babaş, “Muhtarların, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür. Bizde, bu yüzden Belediyemiz bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğünün kurulması için çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.
Hepkebirler Mahallesi Muhtarı Ramis Küçüktarakçı ise, Kastamonu Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, şimdiye kadar bizim her türlü sorun ve taleplerimizden yakından ilgilendi. Böyle bir girişimde bulunması da ayriyeten bizleri mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Kastamonu’da muhtarların, taleplerinin karşılanmasında herhangi bir sorunla karşılaşmadığı kanaatinde olduğunu belirten Muhtar Küçüktarakçı, “Böyle bir müdürlüğün kurulması, ilimiz için önemli. Muhtarlarımızın talepleri, istek ve önerileri daha kısa sürede çözülmüş veya karşılanmış olacak. Zaten Belediye Başkanımız, mahalle muhtarlarımızla her ay düzenli bir şekilde toplantı yapıp, taleplerini dinliyor. Muhtarların, isteklerini alıyor. Sayın Başkanımız, bir adım daha ileriye gidip böyle bir çalışma başlatmış. Kastamonu’muz ve Belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.