Yüksel KOÇ-Erhan TEKTEN/İSTANBUL,() Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında “Terör örgütü propagandası” suçundan yakalama kararı çıkarıldıktan sonra dün gece Diyarbakır’da gözaltına alınıp bu sabah İstanbul’a getirilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 
 
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, “PKK terör örgütü değildir” dediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün gece Diyarbakır’da gözaltına alınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bu sabah uçakla İstanbul’a getirildi.
Satta  08.30 sıralarında Bakırköy Adalet Sarayı’na getirilen Elçi, ifadesi alınmak üzere saat 09.50’de soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt’un odasına çıkarıldı. Yaklaşık 3 saat ifade veren Elçi’yi Diyarbakır eski Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, İstanbul Barosu Avukatı Ercan Kanar ve bölge baroları adına Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim savundu.

İfadeyi alan Başsavcıvekili İdris Kurt, Elçi’yi “Terör örgütü propagandası” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Elçi’ye destek olmak için çok sayıda avukat adliyeye geldi. Adliyeye gelenler arasında HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Avukat Turgut Kazan, Eren Keskin, Ömer Kavilli ve İstanbul Barosu yöneticilerinden Mehmet Durakoğlu da bulunuyor.