Mustafa AKIN, İstanbul-

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 167 kişinin mücadele ettiği The North Face Kapadokya Ultra Trail koşuları, bu yıl 24 Ekim 2015 Cumartesi günü Ürgüp'te start alıyor.

Medeniyetlerin sentezi, kültürel mirası ile Kapadokya'nın ses getiren spor organizasyonlarından The North Face Kapadokya Ultra Trail koşularına başvuran kişi sayısı bu yıl 6 kat artış göstererek 995'e ulaştı.

Amatör ve profesyonel yüzlerce koşucu, fuar alanı etkinlikleri, çocuk koşuşu, renkli ödül töreni ve çekilişler ile uluslararası bir festivale dönüşen organizasyon 110 km, 62 km ve 36 km koşu mesafelerini kapsayan üç farklı parkurda 46 ülke'den 995 sporcuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dünyaya Açılan ve Ünü Hızla Yayılan Koşu Rotası

110 km'lik The North Face Kapadokya Ultra Trail'in katılımcılarının %58'i yabancılardan oluşurken, her üç koşunun toplamında kadın sporcuların katılımı oranı %32 olarak kaydedildi. Yarışma mesafelelerine göre katılımcı dağılımı ise şu şekilde:

110 km : 206 katılımcı (173 Erkek-33 Kadın, 119 yabancı)

62 km : 258 katılımcı (199 Erkek-59 Kadın, 88 yabancı)

36 km: 531 katılımcı (308 Erkek-223 Kadın, 98 yabancı)

The North Face Kapadokya Ultra Trail'de yer alacak elit sporcular arasında Francesca Canepa (IT), Graziana Pè (IT), Robert Britton (GB), Matthieu Girard (CH) ve Matthias Krah (GE) gibi birçok önemli isim yer alıyor. 2014 The North Face Kapadokya Ultra Trail birincisi Elena Polyakova (RU) ise bu yıl Kapadokya Trail 60K'de koşacak.

EŞSİZ COĞRAFYADA MARKALAŞAN PARKURLAR

3 farklı mesafede eşsiz bir koşu deneyimi sunan The North Face Kapadokya Ultra Trail, Kapadokya Trail 60K ve Kapadokya Trail 30K koşu parkurları UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Kapadokya'nın en güzel ve bakir vadilerinden geçecek. Zemi, Güvercinlik ve Aşk Vadisi başta olmak üzere bölgenin önde gelen turizm beldelerini çevreleyen doğal ve tarihi doku mücadeleye görsel bir zenginlik katacak. Yarışma parkurları bu sene Balkan Deresi, Göreme Açık Hava Müzesi, Kılıçlar Vadisi geçişleri gibi yenilikler içeriyor. 24 Ekim sabah erken saatlerde başlayacak mücadele boyunca sporcuların belirlenen zaman limitleri içerisinde kontrol noktalarından geçmesi gerekiyor. Parkurlara göre sporcuların tamamlayacakları mesafeler ve tırmanışların toplamı ise şu şekilde gerçekleşecek:

North Face Kapadokya Ultra Trail : 110 km, 3485 m+

Kapadokya Trail 60K : 62 km, 1980 m+

Kapadokya Trail 30K : 36 km, 935 m+

TEKNİK ALTYAPISI İLE SPORCU ODAKLI ORGANİZASYON

Ürgüp merkezde konumlanan Kapadokya Ultra Trail katılımcılarının buluşma noktası ana istasyon katılımcıları organizasyon boyunca sıcak bir ortamda ağırlamaya hazırlanıyor. 200 m2'lik kapalı alan, 24 saat catering hizmeti, emanet ünitesi, sağlık merkezi altyapılarının yer aldığı organizasyonun kalbi niteliğindeki ana istasyon açık büfe besin desteği, sıcak su erişimi bulunan hijyenik duş ve tuvaletlerin bulunduğu mobil vagonlar ile yarış merkezinde konforu üst seviyeye çıkarıyor. Ücretsiz havalimanı servis hizmeti yanı sıra yarış sonrası otellere ulaşım ve toplam 8 ara istasyonu birbirine bağlayan servis hizmetlerinin yer aldığı organizasyonda sağlık ve güvenlik önlemleri kadar sporcuların konforu da ön planda tutuluyor. Koşucuların istasyon geçiş zamanları ve bilgileri de online olarak yarışma web sitesinden takip edilebiliyor.

ÇOCUKLARA İLHAM VEREN BİR KOŞU DENEYİMİ

Organizasyon kapsamında, başta Kapadokya bölgesindeki çocuklar olmak üzere küçük yaş gruplarını spor yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen "Kapadokya Çocuk Koşusu" da yer alıyor. Uzun yıllardan bu yana spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Kapadokya 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek çocuk koşusu etkinliği ile bir kez daha her yaştaki bireyi spor ile buluşturan bir festivali hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

(FOTOĞRAFLI)