Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'yla terör örgütü IŞİD'den temizlenen El Bab'dan çekilen fotoğraflar, dünyaya geçildi.

Reuters haber ajansı, ilçenin tarihi yapılarından Ulu Camii'nin harabeye döndüğü karenin de yer aldığı 16 fotoğraf servis etti.

Savaş nedeniyle ilçeden ayrılanların yavaş yavaş evlerine dönmeye başladığı El Bab'da, bir yandan da terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar temizleniyor.

Fotoğraflarda, eşyalarını yüklediği araçlarıyla ilerleyen El Bablılar yer alıyor. Sokak ortasında enkaz içinde dizili koltukların bulunduğu kare ise, oldukça çarpıcı.

Tadif'te sessizlik

El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te ise, ÖSO ve rejim güçlerinin çatışmalarının ardından iki gündür sessizlik hakim. ÖSO güçleri, kentin yanından geçen otoyolun kuzeyinde pozisyonunu koruyor. Söz konusu otoyol, El Bab ve Menbic arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Reuters haber ajansı, El Bab'ın doğu kıyısından önceki gece çekilmiş fotoğrafları dünyaya servis etmişti. Fotoğraflardan birinde ÖSO unsurları kontrol noktasında insanları arıyor. Bir başka karede ise yaralıyı almak için bir ambulans bekliyor.

Anadolu Ajansı, hafta başında geçtiği haberinde Tadif çevresindeki çatışmalarda 22 rejim askerinin öldüğünü bildirmişti.

            

IŞİD batıdan sökülüp atıldı

Terör örgütü IŞİD, Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye'nin batısından tamamen sökülüp atıldı.

Terör örgütünün batıdaki en büyük merkezi El Bab, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

Fırat Kalkanı, 24 Ağustos 2016'da Cerablus'a girilmesiyle başlamıştı. Kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD'den temizlendi, ardından operasyon güneye doğru genişledi.

Kaynak:Milliyet