Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan “9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” 5 Mart’ta başlıyor.
Bu yıl 9’uncu kez düzenlenen ’İzmir Uluslararası Kukla Günleri’, Karşıyaka Belediyesi’nin de destekleriyle, 5 - 22 Mart tarihleri arasında kukla severlerle buluşacak. Dünya çapındaki dev organizasyon çerçevesinde, 23 ülkeden 30 kukla tiyatrosu topluluğu, İzmir’deki çeşitli kültür ve sanat merkezlerinde gösteriler sunacak. Karşıyaka’da da Norveç, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya ve İtalya’dan gelen ünlü kukla tiyatroları sahne alacak. Hem çocuk hem de yetişkinlere yönelik oyunlar, ücretsiz olarak izlenebilecek.
6 Mart’ta ‘Büyülü’, 9 Mart’ta ‘Üzgün Prens’, 15 Mart’ta ‘Kırmızı Çiçek’, 19 Mart’ta ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunları Karşıyaka’daki Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde oynanacak. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde ise, 10 Mart’ta ‘Gerçek Bremen Mızıkacıları’, 17 Mart’ta ‘Bir Sirk Parodisi’ sahnelenecek.
“9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında iki yetişkin oyunu da Karşıyakalı kukla severlerin beğenisine sunulacak. ‘Macera’ isimli oyun 11 Mart’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde, ‘Özgür Palyaço’ da 17 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sergilenecek.