Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi eleştirdi. Bahçeli'nin, kongreyi toplayarak ülkücü irade ve milletin gönlünü alması gerektiğini anlatan Yılmaz, "Kendinizin de yarışacağınız kongrede en doğru aday olduğunuzu ispatlayın aksi takdirde bu nefret laneti yakanızı iki cihanda bırakmaz” dedi. Bahçeli ile dört yıl çalıştığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Devlet Bahçeli böyle yaparak nefret tohumları ekmeye ve kendisini bitirmeye devam etmektedir.”

Bahçeli’nin yapması gerekenin kongreyi engellemek değil bu nefreti azaltmak olduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Ülkücü irade bir karar verdi ve değişim için düğmeye bastı. Sizin göreviniz kongreyi toplayarak adil şartlar içerisinde kendinizden daha doğru bir adayın olmadığını kabul ettirmek olmaktır. Bunun dışında izlediğiniz yol sonu hüsran ve lanet dolu bir yoldur. Bu millet sizi nefret çukuruna gömmek üzeredir. Kongreyi değil bunu engelleyin.”

“EMANET DOĞRU ELE ULAŞACAKTIR”


Türk İslam davasının Allah’ın davası olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu dava işgal edilemez. Bu dava sömürülemez. Bu dava muhakkak varsa hain ellerden alınır ve doğru ellere hak sahibi olan gerçek kişilere teslim edilir. Bu sözlerimin ne anlama geldiğini sayın Bahçeli çok iyi bilir. Umarım rüzgara karşı pisletmekten vazgeçer.”