Kastamonu ili Tosya ilçesinde Avcılar kulübü tarafından geleneksel halde yapılan “ Tek Kurşun Atış Yarışması” 19 Nisan tarihinde Jandarma Atış poligonunda yapıldı.
Karadeniz bölgesinden çok sayıda avcı ve atıcının katıldığı yarışmanın Tosya ve yöresinde şuurlu av ve avcılığı geliştirmek, avcılar arasında kaynaşmayı ve dayanışmayı destekleyici faaliyet olarak yapıldığı belirtildi.
Tosya İlçesi Avcılar Kulübünün organize edilen yarışmalar 50-75 ve 100 metre hareketlive sabit hedefi olmak üzere 3 katagoride düzenlenen atış yarışmalarında değişik ödüller dağıtıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüb başkanı Şamil As;” Atışların bir gün süreceğini ve dereceye giren arkadaşlarımıza çeşitli ödüller verilecektir.Ayrıca Yetkililerden Tosya’mızın en büyük eksiği olan Atış Poligonun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz’’dedi.
Yarışmalara katılan Ordu, Samsun, Giresun, Çankırı, Amasya ili ve ilçelerinden katılan çok sayıda avcılar adına Kısa bir konuşma yapan Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu sözcüsü Serhat Çelebioğlu ‘’Türk halkının silaha olan ilgisini ve sevgisini spora çevirmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarı ile Bölgemizde ve Tosya’da Yeterli bir atış poligonu yok.Bu yıl ki yapılacak olan tüm etkinlikler ’’ Paralı ve Kotalı Avcılığa Hayır’’ sloganı ile yapacağız" dedi
Yarışma sonunda sabit atışlarda Derceye giren atıcılar Salih Kemal Çevikoğlu ,Fatih Telli ve Şamil As oldu.Dereceye girenlere ödüllerini Federasyon başkanı Mustafa Sezer verdi. Akşama kadar süren atış yarışması çok sayıda katılımcı ve izleyici tarafından şenlik havasında gerçekleşti