Ani ısı değişikliğinin en sık yaşandığı illerin başında gelen Aydın’da havaların soğuması ile birlikte çocuklar daha çok hastalanmaya başladı. Özellikle yaz mevsiminde kış mevsimine geçişlerde çocukların daha sık hastalandığını belirten Ege Liva Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fulya Erdem, çocukların, mevsim geçişlerinde, yetişkinlerden daha fazla risk altında olduğunu belirterek bu dönemde doğal beslenmeye daha çok özen gösterilmesini istedi.

Aydın’ın deyimlere konu olmuş havasının çocuklar için dezavantaj olduğunu ve gün içinde hava değişikliğinin çocukları hasta edebildiğini belirten Dr. Fulya Erdem, kıyafet seçiminden beslenmeye kadar ebeynlerin bu dönemde çok daha dikkatli olmalarını istedi.

Son günlerde en çok; Üst solunum yolu enfeksiyonları, alerji, astım, mide ve bağırsak enfeksiyonları ve yine mevsimsel değişikliklere bağlı olarak psikolojik rahatsızlıklara bağlı şikayetlerin arttığını belirten Uzman Dr. Erdem “Aydın deyim yerinde ise bir günde 4 mevsimin yaşandığı bir coğrafya. Sabah giydiği kıyafet ile okuyla giden çocuklarımız öğleyin üstündekini çıkarıp tişörtle dolaşıyor. Öğlen tişörtle dışarı çıkan bir çocuk bir süre oynayıp terledikten sonra akşamüzeri üşütüp hastalanabiliyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz mevsimde çocukların giyimine daha çok özen gösterilmelidir. Bunun yanında vücut direncinin güçlü olması için çocukların doğal ve dengeli beslenmesine azami derecede özen gösterilmelidir” dedi.