ARTVİN (AA) - Artvin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, gelecekay  yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilere moral vermek amacıyla konser düzenledi.

Valilik Binası önünde düzenlenen konsere, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Mesut Toktaş, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, öğrenciler, veliler ile vatandaşlar katıldı.

Sağanak yağış altında başlayan konser, Halk Eğitim Merkezinin desteklediği Artvin Çoruh Üniversite öğrencilerince farklı yörelere ait halk oyunları ve davul şovu ile 23 Haziran’da Erzurum’da düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'nın Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazanan Artvin Anadolu Lisesi ekibinin gerçekleştirdiği gösteri büyük   beğeni topladı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, önümüzdeki ay yapılacak olan LYS'ye girecek öğrencilere moral vermek amacıyla konser organize ettiklerini söyledi.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Vali Cirit, şöyle konuştu:

"Hayat hiçbir zaman sınavdan ibaret değildir. Hepiniz bizler için çok önemlisiniz. Hepinizin ayrı ayrı yetenekleri ve idealleri var.  Kiminiz doktor, kiminiz mühendis, kiminiz öğretmen, kiminiz sanatçı, kiminiz tiyatrocu, kiminin sporcu olacaksınız.  Onun için her birinizin yeteneğini önemsiyoruz ve hepinizi seviyoruz. Eğer bir hedef koyduysanız bunu başarmak için sonuna kayarak mücadele veriniz. Ama her şey sadece sınav değil, her şey dersler değil. Eğlenmeye de hakkınız var. Başka alanlara da ilgi duyacak ve başarılı olacaksınız. Bugün sınav öncesi stres atmanız için bir konser organize ettik. Aramazda şampiyon öğrencilerimiz var. Artvin her alanda başarılarla kendisinden söz ettiriyor. Umuyorum ki sizlerde çok başarılı olacaksınız. Eğlenceli ve güzel bir gece geçirmenizi diliyorum.”