SURİYE'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Batman'a yerleşen sığınmacılara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle 300 TL nakdi yardım yapılmaya başlandı. Yaklaşık 1300 kişinin kayıt yaptırdığı yardımı alabilmek için sığınmacılar aşırı sıcaklarda saatlerce beklerken, zaman zaman izdiham yaşandı.
Batman'da yaşayan Suriyeli sığınmacılara Ramazan Bayramı nedeniyle 300'er TL nakdi yardım yapılacağının açıklanmasının ardından yardımdan alabilmek için 1300 kişi kayıt yaptırdı. AFAD'a kayıt yaptıranların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılacak para yardımının dağıtımına bugün Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nde başlandı. Aile başına verilecek para yardımını almak için Suriyeli sığınmacılar uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada para yardımından yararlanmak için Suriyelerinin yanı sıra kente yaşayan dar gelirlilerin de kuyruklara girdiği görüldü.
Gölgede 40 dereceyi aşan sıcakta kadınlar ve erkekler ayrı ayrı sıralarda saatlerce bekledi. Erkeklerin beklediği sırada zaman zaman sıra nedeniyle izdiham ve tartışmalar yaşandı. Erkekler sıcaklardan korunmak için başlarına kartonla kapattıkları görülürken, kadınlar ise yanlarında getirdikleri çocukları aşırı sıcaklardan korumak için gölgelik alanlarda bekledi. Görevliler, yaşanan izdihamlar nedeniyle sık sık uyarılarda bulunup, para yardımının kayıt yaptıran herkesi verileceğini söyleyip, sığınmacıları sakinleştirdi.
Yetkililer, para yardımının ilk etapta kayıt yaptıran 1300 aileye verileceğini belirterek, yardım dağıtımının bayram arifesine kadar süreceğini kaydetti. Daha sonra ise diğer kayıt yaptıran sığınmacılara yardım yapılacağı açıklandı.

FOTOĞRAFLI