TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığını iki yıldan beri yürüten, Toyota Seçil Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali görevini Tayfun Özlü’ye devretti.
Aralık 2012’de başladığım Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu başkanlık görevimi devrettiğini belirten Hayali, “iki sene önce, yeni bir görev, Trabzon’a bir şeyler katma sorumluluğunun getirdiği heyecanla birlikte icra kurulumu oluştururken, olabildiği kadar farklı mesleklerden/sektörlerden, farklı görüşlerden, farklı kesimlerden arkadaşları aramıza katmaya çalıştım. Kurulumuz, dünya görüşü ve siyasi görüş olarak da birbirine yakın olmayan arkadaşlardan oluşuyordu. Böyle bir mozaik oluşturmakla ne kadar doğru yaptığımı, şu an, 2 senenin muhasebesini yaptığımda çok daha iyi anlıyorum. Toplantılarımızdaki görüş zenginliği, olaylara farklı yaklaşma yeteneği ve ortaya farklı bir şeyler koyma motivasyonu görülmeye değerdi. Bu ayrıcalıklı ekip, eğer doğru yönlendirilebilirse çok şeye gebe olabilirdi. Bu da benim sorumluluğumu artırıyordu. Geriye dönüp baktığımda, kendime 2 sene önce koyduğum amaçlarımın yüzde 80’ine ulaşmış görünüyorum” dedi.
SON 2 YILDA TRABZON’DA KURULAN ŞİRKET SAYISI TÜRKİYE ORTALAMASININ 3 KATI
Geçen iki yıl içerisinde çok şeyler yaptıklarını ifade eden Hayali "En başta birbirini çok iyi tanımayan icra kurulumuz, süreç sonunda yakın dost haline geldi ki bence kazanımların en büyüğü budur. Girişimciliği basın-yayın ve internet yoluyla Trabzon’da gündem haline getirmeyi başardık. Sektörel toplantılar organize ettik. Son iki senede, Trabzon’da yeni kurulan şirket sayısı, Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 katına ulaştı. Bu artışta ne kadar bizim rolümüz var bilinmez ancak çorbada azıcık tuzumuz olması bile bizim için gururdur. Trabzon’da yapılamaz denilen bir işe de imza attık. 60 genç girişimci birleştik, 400 bin TL sermayeli bir anonim şirket kurduk ve Doğu Karadeniz bölgesinin en modern serasını inşa ettik. Kendi işlerimize, ailelerimize ayıracağımız vakti Trabzon’a bir şeyler katmak için çalışmaya ayırdık. Bu işe ekip olarak başladık, ufak tefek firelerin dışında ekip olarak bitirdik. Gerektiğinde elimizi taşın altına soktuk ancak sonuç alana kadar bırakmadık. Bu yolda yanımızda olan herkese tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hayali, görevi devrettiği arkadaşı Genç Girişimciler Kurulu yeni başkanı Tayfun Özlü’ne görevinde başarılar diledi.