KONYA Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, "Konya olarak, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasına ev sahipliği yapmak, yerli otomobile Anadolu’nun damgasını vurmak istiyoruz" dedi.
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlediği basın toplantısında Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımları anlattı. Konya’nın otomotiv endüstrisinde teknoloji, bilgi ve tecrübe düzeyiyle çok önemli bir yere geldiğini belirten Memiş Kütükcü, yerli otomobil fabrikasına talip olduklarını söyledi. Kütükcü, şunları söyledi:
"Konya, sanayicilik kültürü, otomotiv yedek parçada güçlü sanayi altyapısı, 5 üniversitesinde nitelikli insan kaynağı potansiyeli, 2 teknoloji geliştirme bölgesinde nitelikli bilgi üretme kapasitesi, coğrafi konumu, deprem riskinin en az olduğu bir bölgede olması, tüm lojistik kanallarla bağlantılı olması gibi avantajlarından dolayı Türkiye’nin ilk milli otomobilinin üretilebileceği en uygun Anadolu şehridir. Marmara Havzası’nın ağır sanayi yatırımlarından dolayı artık sıkıştığını, sürdürülebilir kalkınma için Türkiye’nin sanayiyi Konya gibi Anadolu’daki yeni merkezlere doğru kaydırması gerektiğini çeşitli vesilelerle ifade ediyoruz."

FOTOĞRAFLI