Ünlü şarkıcı Aydın Kurtoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul için hazırladığı Sporaşk şarkısının klip tanıtımı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul ve sanatçı Aydın Kurtoğlu’nun iş birliği ile yapılan Sporaşk şarkısının klibi basına tanıtıldı. Sepetçiler Kasrı’nda yapılan lansmana Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç ve sanatçı Aydın Kurtoğlu katıldı. Tanıtım lansmanında ilk olarak konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bizim için keyifli ve heyecanlı bir gün. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor olarak dertlendiğimiz bazı konular var. Genel olarak dünyadaki çocukların spora ilgisinin bizim çocuklarımızdan daha fazla olduğunu görüyoruz. Lisanslı sporcularda sayımız çok az. Bunun neticesinde birçok proje hayata geçirdik. Çocuk maratonu 3 yıldır gerçekleştiriyoruz. Dünya’da 30 yıldır yapılıyor. Bize motivasyon sağlayan çocukların ilgisi. Onların ilgisi bizim motivasyonumuzu arttırıyor. 3 yıldır maraton yapıyoruz ama dünyanın en büyük çocuk maratonunu yapıyoruz. Onun için geleceğimiz çok emin ellerde. Her zaman Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi neden daha fazla olimpiyat sporcusu çıkartmayalım diye birçok proje hayata geçiriyoruz. Suya adını yaz projemizde 2028’de olimpiyat şampiyonu olacak çocuklarımızı yetiştiriyoruz. İşin sunumunun güzel olması gerektiğini düşünüyoruz. İşin sunumu güzel olduğu zaman çok daha başarılı ve katılımın yüksek olduğu organizasyonlar oluyor. Aynı yöne baktığımız arkadaşımız Aydın Kurtoğlu ile bir proje yapmayı düşündük. Kendisi de çocuklar için bir şeyler yapmak isteyen birisi. Onunla beraber bu yola çıktık. Sporaşk diye şarkı yaptı. Klibin son halini seyrettik. Basının da desteğiyle bunu büyük kitlelere ulaştıralım ki çocuklarımızın yüzü gülsün ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak dursun.”

Aydın Kurtoğlu: “Çocukların enerjisini içimize çekerek Sporaşk’ı yaptık”

Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar’a teşekkür eden sanatçı Aydın Kurtoğlu, “İsmail Özbayraktar’ı ziyaret ettiğimde çocuklar için bir şey yapmak istediğimi söyledim. Kendisi fikir babası olarak çocuklarla birlikte sporun faydasını önemini anne babalarımıza bile ifade edeceğimiz bir şarkı önerdi. Benim çok değerli Serkan Balkan ve Hande Ünsal ile çocukların enerjisini içimize çekerek ‘Sporaşk’ şarkısını yaptık. Sportos karakteriyle eğlenceli bir klip çektik. Ben böyle bir proejede yer almaktan çok mutlu oldum. Ülkemizde ve birçok ülkede ses getirip, çok güzel yerlere gider diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

İsmail Hakkı Turunç: “Güzel bir çalışma ortaya koyulmuş”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsmail Turunç, projede emeği geçenleri tebrik ederek, “Aydın Beyi tebrik ediyorum. Gerçekten çok keyif verici çalışma. Güzel bir çalışma ortaya koymuşlar. Özellikle gençleri ve her yaş grubundaki insana sporu sevdirmek adına uzun yıllar milyonların ilgisini çekecek. Spora zaman ayıramayanlar izledikten sonra zaman ayıracaklar” değerlendirmesini yaptı.