Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bulunan 75 Mahalle muhtarı Alanya Belediyesi tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’e götürülüyor.

Makedonya’ya bu gece hareket edecek olan Alanya Belediye Başkanı Yücel ve mahalle muhtarları, kültür gezisi kapsamında Osmanlı dönemi yapılarını, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek bilgi alacaklar. Heyet, Makedonya kültür turunun yanısıra aynı zamanda resmi temaslarda da bulunacak. Makedonya programı çerçevesinde 75 muhtar ve birim amirlerinden oluşan bir heyetle Makedonya’ya gidecek olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi ve Kavadarci Belediye Başkanlığına resmi ziyarette bulunacak. Başkan Yücel, 4 günlük Makedonya gezisinin ikinci gününde muhtarlarla bir de istişare toplantısı yapacak.

Makedonya’nın Tarihi ve Kültürel mekanları ziyaret edilecek

Çarşamba gecesi yola çıkıp pazartesi geri dönecek olan Makedonya heyeti, 4 günlük program kapsamında Makedonya’nın tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını ziyaret edecek. Alanya heyeti, ilk gün Osmanlı dönemi yapılarında 1438’de inşa edilen Kalkandelen’deki Alaca Cami, Halveti Tekkesi ve Roma dönemi eserlerini ziyaret edecek. Gezinin geri kalan günlerinde ise Resneli Niyazi’nin Sarayı, Manastır, Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Bitola’daki Askeri İdadi, Türk Çarşısı, Osmanlı Döneminden kalma Bedesten, İshak Camii gezilecek. İshak Paşa Camii’nde kılınacak Cuma Namazının ardına heyet daha sonra ziyaretlerini Yeni Cami, Kavadarci Belediyesi, Matka Kanyonu, Matka Ulusal Parkı, Üsküp şehir turu kapsamına Yahya Paşa Camii, Mustafa Paşa Camii, Kapan Han, Davut Paşa Hamamı, Vardar Nehri üzerindeki yapımı 1469’da tamamlanan Taş Köprü’yle sürdürecek.