Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, kendilerini zor bir sezonun beklediğini belirterek, "Dördüncü yıldızı takarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz." dedi.

    Yeni sezon hazırlıklarına 14 Temmuz'da başlayacak olan Fenerbahçe'de dün başlayan sağlık kontrolleri devam ediyor. Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen kontrollerde bugün Alper Potuk, Caner Erkin, Semih Ergün, Muhammed Akarslan, Hakan Çinemre, Berkaycan Değirmencioğlu, İsmet Yanıkoğulları ve Erten Ersu bir dizi tetkiklerden geçti.

    Sağlık kontolü öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alper Potuk, "Çok güzel bir tatil geçirdik. Tatil günlerinde aktif dinlenerek, programımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürdük. Zor bir sezon bizi bekliyor. Bizim açımızdan çok önemli bir sezon. Lige iyi başlayıp şampiyonluğu hedefleyen ve sezon sonunda kazanan bir şekilde 4. yıldızı takarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz." diye konuştu.

    Adı transfer söylentilerinde geçen başarılı futbolcu, "Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşmem var benim. Fenerbahçe’de mutluyum." karşılığını verdi.

    Yeni transfer Diego'yla ilgili bir soru üzerine de Alper, "Çok kaliteli bir kadromuz vardı zaten. Diego'yla beraber çok daha iyi bir kadro derinliği olacak. Bu da hem bireysel hem de takım olarak bizlere olumlu yansıyacaktır." karşılığını verdi.

SALİH UÇAN: ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR

    Salih Uçan'ın İtalya'nın Roma takımına kiralanmasıyla ilgili de konuşan Alper, "Salih’in tranferine bir yandan çok sevindim bir yandan çok üzüldüm. Aynı evde yaşıyorduk. İnşallah onun için hayırlısı olur. Biz de başarısı için dualarımızı eksik etmeyelim. İnşallah ülkemizi ve Fenerbahçemizi en iyi şekilde temsil eder." ifadelerini kullandı.

Yıldız futbolcu, hedeflerinin sorulması üzerine de şöyle konuştu: "Her futbolcunun olduğu gibi benim de Avrupa hedeflerim var. Öncelikle Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökmek istiyorum. Daha sonra da iyi teklifler olursa kulübümüzle başkanımızla beraber oturup konuşuruz."

    Yeni sezonda şampiyonluk yolundaki avantajları sorulan Alper "Oturmuş bir kadromuz var. Diego Ribas transferiyle kadromuz biraz daha derinlik kazandı. Şampiyonluğun en büyük adayı olarak kendimizi düşünüyorum." cevabını verdi.

DÜNYA KUPASI

2014 Dünya Kupası'ndaki favorisini de açıklayan Alper Potuk, "Turnuvadan önce Almanya'yı favori görüyordum. Kuyt Hollanda'da olduğu için gönlümüz ondan yana. inşallah Hollanda kazanır." şeklinde konuştu.

    Yeniden yargılanma hakkında da fikri sorulan genç oyuncu, "Süreci takip etik. Kendi adıma söyleyeyim çok sevindim. Takım olarak da çok sevindik. inşallah daha iyi bir süreç bizi bekler, başkanımız da yanımızda olur." diyerek sözlerini tamamladı.