Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi açıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, kadın STK temsilcileri katıldı.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, yaptığı açış konuşmasında kadınların toplumdaki önemine işaret ederek, Kadın Danışma Merkezi’nden kadınların rahatlıkla faydalanabileceğini vurguladı.
Kutlu, sağlık, psikolojik ve diğer konularda kadınları merkezlerine beklediklerini ifade ederek, Kadın Destek Merkezi açmak istediklerini aktardı.
Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, bütün hizmetleri sevdiklerini ancak kadınlara yönelik hizmetlerin açılışını yapmanın ayrı bir gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Çiğdem Erdoğan Atabek, cefakar analar, vefakar bacılar için ne hizmet yapılsa az olacağını belirterek, bu tür hizmetlerin bu bölgede yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.
Atabek, geçtiğimiz günlerde ailelerin korunmasıyla ilgili reform paketinin açıklandığını ifade ederek “Kadınların aile içerisinde güçlenmesi demek ailenin güçlenmesi, ailenin güçlenmesi ise toplumun güçlenmesi anlamına gelir. Kadınlara ne kadar saygı ne kadar sevgi gösterirsek gösterelim bu azdır. Allah’a çok şükür aile yapısı ve aile değerleri yüksek bir toplumuz. İnşallah bundan sonrada bunu sürdürürüz” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek merkez gezildi. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yaptı.