İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Şubesi tarafından yetim çocuklara yönelik “Kutsal Emanetlerimizle Buluşma Pikniği” etkinliği düzenlendi.
Ağrı TRT Parkı’nda düzenlenen “Kutsal Emanetlerimizle Buluşma Pikniği” etkinliğine Ağrı Valisi Musa Işın, eşi Tuba Işın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, İHH Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, yetim çocuklar ve aileleri katıldı. Programda yetim çocukların katılımlarıyla halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. İHH tarafından düzenlenen piknikte konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “Kutsal emanetler buluşması ismi her ne kadar İstanbul’da bulunan Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerini çağrıştırsa da buradaki amaç bu çocuklar bizim için birer kutsal emanettir. Bu sözden hareketle gerek bizler gerek toplum, bu çocukların akrabaları ve yakınları, kendi çocukları gibi bu çocuklara sahip çıkma mecburiyetindedirler. Bizim inancımızda da yetim çocuklara çok değer verilmektedir. Bizde idare olarak, toplum olarak, devlet olarak yetimleri birer Allah’ın emaneti olarak sahip çıkmalıyız ve onlara her türlü maddi manevi desteği ve yardımı yapmak zorundayız. Burada devlet olarak yetimlerimize sahip çıkmaktayız. Hiçbir şekilde mağdur etmiyoruz. Biz devlet olarak yetimlerimizi, dul kadınlarımızı, yaşlılarımızı ve sahipsiz kimseleri sahiplenmek zorundayız. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin” dedi.
Piknikte düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yetim çocuklara Ağrı Valisi Musa Işın’ın eşi Tuba Işın tarafından çeşitli hediyeler verildi.