Mersin'de denizde oluşan hortum büyük paniğe neden oldu. Kentte son günlerde etkili olan güneşli ve sıcak hava dün yerini yağmura bıraktı. Merkez Mezitli ilçesinde de bulutların etkisini göstermesinin ardından, denizde kıyıya yakın bir noktada hortum oluştu. Hortumun kıyıya yaklaşması üzerine vatandaşlar korku içinde kaçmaya başladı. Korkutucu bir sesle yüzlerce metreye yükselen hortum Tece sahilinden Viranşehir sahiline kadar ilerledi. Hortumu korku dolu gözlerle izleyen vatandaşlar zaman zaman çığlık attı. Çok sayıda vatandaş da bu anları cep telefonları ile görüntüledi. Hortumda 2 balıkçı teknesi alabora olurken, can kaybı yaşanmadı. Antalya'da ise fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, rüzgârın batı ve kuzeybatı yönlerden orta, zamanla kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Açıklamada hava sıcaklığının ise 2-4 derece azalacağı vurgulandı.

AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI
Bu arada Antalya'da baharın müjdecisi badem ağaçları da çiçek açtı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde de yalancı bahara aldanan ağaçlar çiçek açtı. Çeşitli meyve ağaçlarında tomurcuk oluşmaya başladı.

DAĞDA MAHSUR KALAN TEKNİSYENLER KURTARILDI
Van'ın Özalp ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle Pirreşit Dağı'nda mahsur kalan iki teknisyen kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, 3 bin 200 rakımlı dağdaki askeri birlikten dönen teknisyenler Salih Akay ve Samet Yüksel'in içinde bulunduğu pikap kara saplandı. Bölgedeki olumsuz hava koşulları yüzünden mahsur kalan teknisyenler, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Teknisyenleri kurtarmak için yola çıkan jandarma ve karla mücadele ekipleri, yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından bölgeye ulaşabildi. İş makinelerinin açtığı yoldan ulaşılan Akay ve Yüksel, Dorutay Jandarma Karakol Komutanlığı revirinde yapılan ilk müdahalenin ardından ilçeye getirildi.

Kaynak: sabah