Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Burada bulunmanız bizim için çok büyük bir mutluluk. Bu açıdan size teşekkür ediyorum. Kayseri Ticaret Odası Kayseri’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birtanesi. 17 bin civarında üyemiz var ve 40 meslek grubu altında toplanmış olan üyelerimiz var. Bu 40 meslek komitesi çalışmalarını yapar ve her meslek komitesi kendi problemlerini ve sıkıntılarını yönetim kuruluna iletmek suretiyle yönetim kurulu tarafından çözüm kavuşturulur. Kayseri’ de 3 organize sanayi bölgemiz, 1 serbest bölgemiz var. Ticaret ve sanayi bakımından önde giden illerden biriyiz. Bundan sonra da turizmi de işin içine katmak suretiyle Kayseri’nin daha da gelişmesi ve büyümesi bakımından gayretlerimiz var" diye konuştu.
Hiçyılmaz ayrıca, "Tabi Kırgızistan ile olan ilişkilerimize baktığımızda Türkiye’nin ve Kayseri’nin ticari anlamda çok fazla ilişkisi olduğunu maalesef göremiyoruz. Türkiye’nin Kırgızistan ile olan ticaret hacmi 500 milyon dolara bile varmamış. 420 milyon dolar civarında biz size ihracat yapıyoruz, sizden de 66 milyon dolar civarında ithalat yapıyoruz. Dost ve kardeş her iki ülkenin bu ticaret hacmini daha da yukarılara çıkartmak için karşılıklı gayret göstermesi gerekir. Bizde Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerimiz nezdinde neler yapmak gerekiyorsa karşılıklı bu faaliyetleri beraberce yürütmeyi arzu ederiz" şeklinde konuştu.
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ise, Türkiye ile Kırgızistan’ın dost iki ülke olduğunu belirterek, Hiçyılmaz ve işadamlarını Kırgızistan’a yatırım yapmaya davet etti. Dzhunusov ayrıca Kırgızistan hakkında Hiçyılmaz’a bilgiler verdi.