Yaprak KOÇER/TEKKEKÖY (Samsun), () - SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi Balcalı Mahallesi'nde Balcalı Deresi'ne 20 metre uzaklıktaki iki evde oturan Cemal ve Mehmet Ateş kardeşler, her sağanak yağmur yağdığında su baskını korkusu yaşadıklarını belirterek yardım istedi. Cemal Ateş, bölgeye taşkın riskine karşı bent yapılması için başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
Tekkeköy İlçesi Balcalı Mahallesi'nde 1982 yılında yan yana yaptıkları iki ayrı evde yaşayan 65 yaşındaki Cemal Ateş ve ağabeyi 67 yaşındaki Mehmet Ateş'in aileleri evlerin yaklaşık 20 metre uzağında bulunan Balcalı Deresi’nin su seviyesi her yükseldiğinde korku yaşıyor. Derenin yatağının çanakçı mevkiinde yaklaşık 7 yıl önce yer değiştirmesi ile su, Ateş kardeşlerin evlerinin bulunduğu bölgeye daha da yaklaştı. Aşırı yağmur ve kar yağışında derenin su seviyesi yükselince iki aileyi de su baskını korkusu sardı. Taşan derenin suları evlerine 5 metreye kadar yaklaşan iki aile de Devlet Su İşleri 7’nci Bölge Müdürlüğü'ne çanakçı mevkiine dere kenarına taşkın bendi yapılması için başvuruda bulunan Cemal Ateş, hiçbir sonuç alamadığını söyledi.
Son olarak geçen yıl yazdığı dilekçeye geçen 17 Aralık’ta cevap geldiğini belirten Cemal Ateş, "Gelen dilekçede 150 metrelik güzergahta yapılacak taşkından koruma inşaatı kapsamındaki işin ihalesinin yapıldığı 2014 yılında ödenek olmadığı için çalışmalara başlanamadığı, 2015 yılında ödenek sağlanması durumunda yüklenici firmanın gereken çalışmaları başlatacağı belirtildi. Ben yaklaşık 7 yıldır müracaatta bulunuyorum. Su yükseldiğinde iki ailede tehlikedeyiz. Korkuyoruz. Evimizi sel almasından korkuyoruz. Taşkın olunca çok büyük tehlike yaşıyoruz. Su seviyesi düşene kadar mahalledeki akrabalarımızın evine gidiyoruz. İki ailenin evde yaşayan 8 nüfusu var. Yardım istiyoruz. Her yağmur yağdığında ‘Dere taşacak mı? Evimizi su basacak mı?. Öür müyüz'  diye korkmak istemiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI