Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker, ’Adım adım Manisa’ programının ikinci etap çalışmalarının startını Salihli’den verdi. Salihli’ye bağlı Köseali, Yeşil kavak ve Beylikli mahallelerinde araştırmacı-yazar kimliği ile vatandaşların sorunlarını dinleyen Diker, bu etapta hedefinin 100 bin kişi ile birebir görüşmek olduğunu söyledi.
’Adım adım Manisa’ programının ilk etabında 22 bin kişi ile birebir görüştüğünü belirten Doğru Yol Partisi Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker, ikinci etap çalışmalarına Salihli’den başladı. Büyükşehir yasası kapsamında 31 Mart 2014 tarihinde Salihli’nin mahallesi konumuna gelen Köseali, Yeşilkavak ve Beylikli Köyleri’nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Diker, Manisa ve ilçelerine yapacağı ziyarette hedefinin 100 bin kişi ile görüşmek olduğunu söyledi.
“ÜZÜM ÜRETİCİSİNE KRİZ TEŞVİK PRİMİ VERİLMELİ”
Bu yıl üzüm üreticisinin fiyat yönünden mağdur olduğunu belirten Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker,” Üzüm üreticisi hasat sezonunda sıkıntılı bir süreçten geçti. Geçen yıl çekirdeksiz kuru üzümün kilosunu 5 liradan satan üretici bu yıl ortalama 3 liradan satmak zorunda kaldı. Fiyat yönünden mağdur olan üzüm üreticisi, Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ikici şoku yaşadı. İhracatın durması üreticiyi olumsuz yönde etkiledi. Bu aşamada üzüm üreticisine dönümü 1000 liradan kriz teşvik primi verilerek mağduriyeti giderilmelidir”dedi.
Tariş Üzüm Birliği’nin üreticilere olan yükümlülüğünü artık yerine getiremediğini belirten Diker, ”Tariş Üzüm Birliğine yeni ortaklar almalıdır. Üyelikten çıkarılan ortaklara da af getirilmelidir. Demokratik bir ortamda seçime gitmelidir. Demokratik katılımcı bir şekilde seçime gidemiyorsa yükümlülüğünü yerine getiremiyor demektir. O zaman üretici olarak sizler yeni birlik kurmalısınız”diye konuştu.
“SUMA FABRİKASI KURULMALI”
Salihli ve Sarıgöl’e suma fabrikasının kurulması gerektiğini dile getiren Diker,” Yaklaşık 100 bin üzüm üreticisinin yaşadığı bu bölgede yeni suma fabrikaların kurulması gerekiyor. Suma fabrikası sadece Alaşehir’de var. Salihli ve Sarıgöl’e de kurulmalıdır”diye konuştu.
Bin günde bin gölet projesi kapsamında yapılması gündemde olan Yeşilkavak Barajı için çalışmaların en kısa sürede başlatılması gerektiğini belirten Diker şöyle devam etti:”Bin günde bin gölet projesi kapsamında bölgede yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Yapılan bu çalışmalar bölgenin geleceği açısından son derece önemlidir. Salihli’de yapılması gündemde olan Yeşilkavak Barajı, Büyükşehir yasası kapsamında mahalleye dönüşen Yeşilkavak, Kabazlı, Kordon, Beylikli, Köseali köyleri ve çevresindeki arazilerde sulu tarım yapılacak. Bu nedenle Yeşilkavak Barajı’nın ihalesi 2015 yılı yatırım programı kapsamında ihalesi yapılıp, inşaatına başlanmalıdır.”