Ercan Ata, Ankara-

Türkiye Boks Federasyonu'nun 2012 yılında yapılan Olağan Genel Kurulu hakkında mahkemelerin ve Yargıtay'ın vermiş olduğu kararları eleştiren Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu başkanı Yılmaz Akçil hakkında 2015/7492 sayılı dosya ile suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, Boks Federasyonu başkanlığına aday olabilmek için 47 delegeden imza toplayan Yılmaz İlkay Arın, Boks federasyonu başkanı ve genel sekreteri hakkında da görevi kötüye kullanmaktan 2015/7528 sayılı dosya ile suç duyurusunda bulundu.

Başkanlığa aday olmasının engellendiğini belirten Yılmaz İlkay Arın, "Tahkim kurulunun vermiş olduğu kararlarda 'sportif' her ne kadar hukuka aykırı olsa da tamam diyoruz. Ama idari kararlar hakkında da yorum yaparak mahkemelerin ve yargıtayın kararlarını eleştirmesini kabul etmek mümkün değil" dedi.

Arın, "Adaylık için vermiş olduğum evrakları kabul etmeyen federasyon yetkilileri de spor hukukuna aykırı davrandılar. Ben, hukuka inanır ve güvenirim. Bu yaşanan hukuksuzluklarla mücadelem boks camiası için devam edecek. Yargıtayın karar düzeltme itirazını reddetmesi halinde ne olacak. 17 Ekim 2015 tarihinde Hukuksuz bir kongre daha yapıldı. Devletimiz gereksiz yere yok hükmünde olan bir federasyon tarafından zarara uğratıldı" ifadesini kullandı.

Hukuk galip gelecek diyen Arın, "1 Kasım tarihinden sonra yaşanan hukuksuzlukları düzenleyeceğimiz basın toplantısında açıklayacağım. Benim tek isteğim Türk sporunu kaos ortamına sürükleyenlerin, hukuk karşısında doğru karar vermeleridir. Camiamızdaki tüm hukuksuz işlemleri sona erdireceğiz" diye konuştu.