Bu yıl düzenlenecek olan Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecek sporcular için seçme niteliği taşıyan Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Mersin’de başladı.
Servet Tazegül Spor Salonu’nda yapılan Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Oktay Aktaş ve Mersinli sporseverler izledi. Türkiye Şampiyonası’nda 59 kiloda birinci olan Mustafa Sağlam’a madalyasını, Başkan Kocamaz taktı. Şampiyonada 8 farklı sıklette mindere çıkacak güreşçiler, organizasyon sonunda dereceye girerek milli takım hazırlık kampına katılmak için mücadele edecek. Kamp neticesinde milli takım teknik heyetinin raporu doğrultusunda ay-yıldızlı mayoyu giyecek sporcular, 12-28 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek 1. Avrupa Oyunları’nda altın madalya ve 2016 Rio Olimpiyatları için vize almak adına ter dökecek. 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilodaki güreşçilerin boy göstereceği Türkiye Şampiyonası, 8 Mart Pazar günü sona erecek. İlk gün sonunda 8 siklet birincilerine, Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından televizyon hediye edildi.
Müsabakanın ardından sporcularla akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Kocamaz, Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek olan sporcuları Mersin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Ata sporumuz güreşe değer veren biri olarak, böyle önemli bir şampiyonayı Mersin’de düzenleyen Federasyon yetkililerine teşekkür ediyorum. Türkiye’de güreş maalesef hak ettiği yerde değil. Bu gerçekten çok üzücü. Ümit ediyorum ki, Türkiye Güreş Federasyonu’nun yeni yönetimi ile ata sporumuz güreş, hak ettiği değere kavuşacak" dedi.
Gecenin sonunda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Oktay Aktaş, katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a plaket takdim etti.