Yaklaşık 11 milyon emekli için Ocak ayı zam ayı oldu. Bu ay tüm emeklilerin maaşları artacak. Sayıları 8.9 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklisi hem seyyanen zam hem de enflasyon oranında artış alacak.

Sabah'ın haberine göre emeklilerin Ocak maaşlarında hem 100 liralık seyyanen zam hem de yüzde 3.86 oranındaki enflasyon olacak. memur emeklileri ise yüzde 6'lık zam ve farkı alacak.

Memur emeklileri ise 2016'nın ilk 6 ayı için yüzde 6'lık artışın dışında oluşan enflasyon farkını da hesaplarında görecek. Böylece tüm emekliler çifte maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına önce yüzde 3.86'lık enflasyon zammı yapılacak. Ortaya çıkacak rakama 100 lira seyyanen zam eklenecek. Böylece 1.500 lira alan bir emeklinin maaşı Ocak'ta 1.657 lira 90 kuruşa çıkacak. Memur emeklileri ise yüzde 6'lık ilk zam dilimini bu ay maaşlarında görecek. Buna enflasyondan oluşan yüzde 1'lik bir rakam da eklenecek.

Zamlı maaşlar 17 Ocak'tan itibaren 25'ine kadar hesaplara yatmaya başlayacak. Temmuz ayı emekliler için yine zam ayı oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ile Temmuz arasında oluşacak enflasyon kadar artışa kavuşacak. Memur emeklileri ise Temmuz'da yüzde 5'lik bir zam ve enflasyon farkı daha alacak.

Kaynak: Milliyet