İHH Adıyaman Gönüllüleri tarafından Suriyeli ailelere ve yetim çocuklar yararına kermes düzenlendi.
Demokrasi Parkı etkinlik alanında gerçekleştirilen kermesin açılışına AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, milletvekili adayları Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, İclal Yalçın Tutuş, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dört gün boyunca açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelir, Suriyeli ailelere ve yetim çocukların ihtiyaçlarında kullanılacak. Gıda ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu kermeste, ayrıca bayanların el işlemeleri ürünleri sergilendi.
Hüsrev Kutlu açılış kurdelesini kestikten sonra yaptığı konuşmada, “İHH, Dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım götüren, yardımları en güzel şekilde ulaştıran bir yardım kuruluşumuzdur. Adıyaman’da da çok aktif bir şekilde görevlerini yapıyorlar. Adıyaman halkına daha fazla yardımda bulunmaları için çağrıda bulunuyorum. Buradaki görevlilerimizi kutluyorum. Allah onların yardımcısı olsun, hayır yapanların hayrını kabul eylesin. Bir gün gelecek yardım yapılacak kimse bulunmayacak. Aç kalan, ihtiyaç sahibi kimse kalmazsa bu kuruluşlar başka alanlarda görev alacak. Bugün çok ihtiyaç sahibi var. Bunlara elimizden geldiği kadar el uzatabilmek bizim için mutluluktur. İnsanlara yardım etmek bizim dinimizde var” dedi.
Milletvekili Adayı Adnan Boynukara ise, Dünya İnsanı Yardım raporunda Türkiye’nin birinci sırada geldiğini belirterek, “Türkiye dünyanın küresel vicdanı demektir. Bunu sadece devlet olarak değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapıyoruz. Bu anlamda İHH’yı kutluyorum ve hayırseverlerin kermese destek olmalarını istiyorum” dedi.
İHH Adıyaman Başkanı Fadıl Akkuş ise, “Yetimler ve Suriyeli aileler yararına kermesi düzenliyoruz. Yetim ve Suriyeli ailelere sahip çıkmak istiyoruz. Şuan Adıyaman’da birçok yetim çocuğumuza bakıyoruz. Aynı zamanda ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.