Hakkari merkeze bağlı Kaymaklı köyü sakinleri, camilerinin yetersiz olduğunu ifade ederek yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istediler.
Hakkari merkezden 55 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymaklı köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları ve yıkılmak üzere olan köy camisinin yerine yeni bir cami yapılması için yetkililere yardım çağrısında bulundular. Bölgede merkezi köy konumunda bulunan ve köy sakinlerinin yanı sıra bağlı 4 mezra sakininin de kullandığı caminin taban kısmının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren vatandaşlar, ne tuvaleti ne de gasilhanenin bulunduğunu kaydettiler. Camiinin yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, yetkilerden bu konuda bir an önce çare bulunması talebinde bulundular.
Köy Muhtarı Derviş Demirkan, camiyi köylünün imkanlarıyla yaptığını ve yetersiz kaldığını ifade etti. Demirkan, “Camiimiz çok eski bir cami. Köyümüzde, bölgede merkezi köy konumunda olduğundan çevre köy ve bağlı mezralardaki vatandaşlar namaz kılmak için burayı kullanıyor. Toplamda 4 mezra ve iki köyün kullandığı camimizde maalesef tuvalet ve gasilhanemiz yok. Camimiz minaresizdir ve sizin de gördüğünüz gibi tabanı çökmüş, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Yetkililerin duruma bir an önce el atıp bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.