Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı koridorları Türk müziği ustalarının fotoğrafları ile renklendi. Sadece batı müziği eğitimi veren birçok üniversiteden farklı olarak batı müziği ile birlikte Türk müziği eğitimi de veren Adıyaman Üniversitesi, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen “Türk Müziğinin Ustaları” adlı sergi ile Batı ve Türk müziği ilgililerine önemli bir imkan sundu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’nün önem verdiği sosyal etkinlikler çerçevesinde yapılan ve ilk olarak “Adıyaman Türküleri” konser programı öncesi Rektörlük salonunda hazırlanan “Türk Müziğinin Ustaları” resim sergisi bilindiği gibi müzik severlerden ve öğrencilerden büyük ilgi görmüştü. Düzenlenen serginin büyük ilgi görmesi ve konservatuar öğrencilerinin bu ustaları daha iyi tanıyabilmeleri için, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından Yrd. Doç. Ömer Türkmenoğlu tarafından konservatuar koridorlarına asıldı. Asıldığı andan itibaren ilgi çeken bu fotoğraflar öğrenciler için büyük bir ilham kaynağı da oluyor.
İleriki günlerde sergiyle alakalı kitap çalışmalarının da başlayacağını söyleyen Konservatuvar hocalarından Yrd. Doç. Ömer Türkmenoğlu,"Öğrencilerin ilgisini çeken bu sergi ilk önce Adıyaman Türküleri Konseri programında Rektörlük Salonunda konserden önce sergilendi. Daha sonra bu sergi Konservatuarın koridorlarına asıldı" dedi.