BOLU (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.

Bolu'nun Köroğlu Dağlarının üzerinde 1850-2200 metre yükseklikte yer alan Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan 6 otel, 2 bin yatak kapasitesiyle yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. 

Kartalkaya'daki bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bulunan 6 otelin yeni sezon öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, "Yaz döneminde oteller kayak merkezinde kapanıyor. Kapalı kaldığı için otellerin bakım ve onarıma ihtiyacı oluyor. Bütün oteller yeni sezon öncesinde gerekli olan çalışmaları sürdürüyor" diye konuştu.

Kartalkaya'da yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda pistlerin yer aldığına da dikkat çeken Ergül, "Pistlerin bakım ve onarımı için ekiplerimiz güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor. Burada amacımız kayak sezonunda Kartalkaya'yı tercih eden tatilcileri en iyi şekilde ağırlamak" ifadesini kullandı.

Ergül, kayak için gerekli olan kar kalınlığına ulaşıldığında sezonun açılacağını da hatırlatarak, bu sezon Kartalkaya'da 250-300 bin arasında tatilciyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti.