KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) 9. akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

KÜ 3 Mart Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, bu yılki öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayılarının 24 bin 260 olduğunu bildirdi.

Yaklaşık bin öğrencinin 33 farklı ülkeden milletlerarası öğrenci olduğunu hatırlatan Aydın, "Şu an 238 öğretim üyesi ve toplamda 661 olan öğretim elemanı ile akademisyen sayımızı her geçen yıl artırma arzusundayız. Çalışmalarımız devletimizin belirlediği 2023, 2053, 2071 hedeflerine uygun bir biçimde sizlerin de desteğiyle devam edecektir.  Üniversitemizin hedefi dünya üniversitesi olmaktır" diye konuştu.

Son yıllarda uygulanan politikalar sayesinde bir çok üniversitenin açıldığını ve gençlerin yüksek öğretime kavuşması için önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Şehmus Günaydın, üniversitelerde gençlerin yetişmesi için kaliteli eğitim ortamların oluşturulması gerektiğini söyledi.

KÜ'nün bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptığını, ilerlemeler kaydettiğini belirten Aydın, "Binlerce yıllık geçmişi olan ilimizin, ekonomik ve sosyal hayatının daha ileri noktalara taşınması açısından bizlere çok önemli katkılar veriyor" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi'nin 2006 yılında açıldığını, mevcut meslek yüksekokulları ve eğitim fakültesinin altyapısı üzerine kurulduğunu söyledi.

Kastamonu Üniversitesi’nin 2006 yılından, 2011 yılına kadar ciddi bir ilerleme sağlayamadığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

 "5-7 binlerde olan öğrenci sağımız o dönemlerde maalesef sabit kaldı. Bunun sebeplerine girmek istemiyorum. 2011 yılından bugüne öğrenci sayımız 3,5 katına çıktı. Yani 7 binlerden bugün 25 binli rakamları telaffuz eder hale geldik. Bu sayısı daha fazla artış göstermeye devam edecektir. Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız."

Eski Kastamonu Valisi ve eski müsteşar, Dr. Enis Yeter, akademik yılı açılış töreninde ilk dersi verdi.

'Kültürel Değerlerin Korunmasında Kastamonu Örneği' başlıklı sunum yapan Yeter, Kastamonu Valiliğinden ayrıldıktan 9 yıl sonra dostları ile bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek Kastamonu'nun Türkiye'de değil, dünyada nadir bulunan yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Akademik yıl açılış törenine, Kastamonu Başsavcısı Bülent Kantarcı, AK Parti Kastamonu Milletvekili adayı Hakkı Köylü, kurum ve kuruşların müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.