Karabük’te, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171’inci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Yenişehir Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mahmut Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, polis memurları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler katılırken törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
Devlet düzeninin önemine değinen Vali Orhan Alimoğlu, “Devlet düzeni olmazsa huzur, güven ve adalet olmaz. Devlet düzeni olması için de emniyet teşkilatı lazımdır. Devlet düzeninin devam etmesi için hepimizin emniyet teşkilatı mensuplarımızın her zaman terlemesi lazım. Gerektiğinde de gazi olmaktan, şehit olmaktan kaçmamamız lazım. Aksi takdirde şerefli bir hayat sürme hakkımızı kaybederiz. Teşkilatlarımız bugüne kadar şerefle yapmaya devam ediyorlar ve ilelebet yapmaya da devam edeceklerine inanıyorum” dedi.
İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde kurulduğunu ve 171 yıllık şerefli maziyi geride bıraktığını kaydederek, “Polislik şerefli bir meslektir. Çünkü masum insanlara kötülük yapanları yakalamak, yardıma ihtiyacı olana yardımcı olmak, adaleti sağlamak, kutsal bir görevdir. Devletinin bekası için, bu vatan, bu millet için canını feda etmesi hiçbir şeyle ölçülemez. Karabük halkının huzur ve güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizdir. Ulu Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi, Polis vicdanı olmayanların karşısındadır. İlimizde hiçbir suç gurubuna, menfaat gurubuna, tehditçiye taviz vermedik. Devlet ayakta dedik gerekeni yaptık. Makam mevkii için görev yapmadık, Allah rızası için görev yaptık. Karabük halkının huzur ve güvenliğini sağlamak için son dönemde güzel operasyonlarımız oldu. En güzel bir örneği, uyuşturucu ile mücadelede rekorlar kırdık. O yüzden gece gündüz demeden çalışan, fedakâr, kahraman tüm meslektaşlarımı, Polis kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bizleri bu zorlu görevde yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza, ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevleri başında Şehit olan, kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Karabük’ümüze en son, 2 şehidimiz geldi. Mardin ve Şırnak ’da görevleri başında Şehit olan Kahraman Polisimiz Ercan Hırçın ve Kahraman Polisimiz Alican Öztürk. Onların nezdinde, bu törenden sonra, Şehitliğimize giderek tüm Şehitlerimizi hep birlikte rahmetle anacağız. Buradan Gazilerime, meslektaşlarıma ve emeklilerime ailecek sağlık, sıhhat, huzur mutluluk dolu hayırlı, güzel bir ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından polis ekipleri Beşbinevler Mahallesi’nde bulunan şehit mezarlığına giderek dua edip karanfiller bıraktı.