Gün içinde çok fazla kullandığımız suyun hangi yollardan geçerek musluğa ulaştığını hiç düşündünüz mü? Betonarme su depoları ile suyu yaşam alanlarına taşıyan tesisat ekipmanları, suyun kalitesini bozarak resmen insan hayatını tehdit ediyor. Çünkü tatlı sudaki bakteriler, betonarme su depoları ile tesisat ekipmanlarına yetişiyor. Legionella denen bakteri de tatlı suda bulunan bu bakterilerden biri.

Oyun düşkünlerini sevindirecek haber: O ürüne yüzde 60 indirim geliyor! Oyun düşkünlerini sevindirecek haber: O ürüne yüzde 60 indirim geliyor!

10 KİŞİDEN BİRİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR

Legionella bakterisinin olduğu suyu içmek ya da su damlacıklarını teneffüs etmek, zatürreyle aynı semptomları gösteren Lejyoner hastalığına yol açabiliyor. Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) verilerine göre ise bu hastalığa yakalanan 10 kişiden biri hayatını kaybediyor.

LEGİONELLA BAKTERİSİ NEDİR?

Legionella bakterisi; konutlar, okullar, hastaneler, oteller ve pek çok yaşam alanındaki su borularında, duş başlıklarında, jakuzilerde ve betonarme su depolarında bulunmaktadır. Bu bakterinin bulunduğu suyu içmek ya da su damlacıklarının teneffüs edilmesi ise Lejyoner hastalığına yol açıyor. Zatürrenin taklidi olan bu hastalığın genel belirtileri ise; yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığıdır.

karar

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.