Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şubesi tarafından organize edilen etkinlikte, Mersinli hakemlere ’Beden Dili Kullanma ve Duygu Yönetimi’ eğitimi verildi.
Dernek lokalinde verilen eğitimi, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Bülent Tansel verdi. Özellikle hakemlerin sahalarda karşılaşa bileceği gergin anlarda sağlıklı kararlar verebilmek için duygularını kontrol etme yöntemleriyle ilgili bilgi veren Tansel, nefesini kontrol etme, diyaframı çalıştırma, gerek bedensel ve ruhen sakin olma yöntemleri uygulamalı olarak anlattı. Hakemlerin oyuncularla iletişime geçerken kullanacağı beden dili üzerinde de duran Tansel, ses tonun bile çok önemli olduğunu, mimiklerle gerek oyunculara ve saha dışında bulunan seyircileri de etkileyecek bir beden dilin kullanmasının önemli olduğunu vurguladı. Normal hayatta da bu eğitimin önemli olduğunu söyleyen Tansel, kendinizi ifade ederken, bir konuyu anlatırken, ne kadar etkili bir dil kullandığınızı bu eğitimden sonra görünebileceğini söyledi.
Dernek Başkanı Hüdaverdi Savcı ise eğitimin üç gün sürdüğünü, katılmak isteyen üyelere verildiğini belirterek, büyük bir özveriyle eğitim veren Bülent Tansel katkılarından dolayı teşekkür etti.