İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, yeni adli yılın başlaması nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda kokteyl düzenlendi. Kokteyle, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası da katıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun ev sahipliği yaptığı davete, terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, savcı ve hakimler ile adliye çalışanları katıldı. Başsavcı Hadi Salihoğlu konukları tek tek karşıladı ve tebrikleri kabul etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan adli yıl açılış kokteylinde konuşan Başsavcı Hadi Salihoğlu, İstanbul Adalet Sarayı’nda 650’ye yakın hakim ve savcının görev yaptığını hatırlattı.
Başsavcı Salihoğlu, “Buradaki mesai çok ağır bir mesai. Bir araya gelmemiz oldukça zor oluyor. Bu vesileyle bir araya geldik. Adaletin gerçekleşmesinde en büyük zorluğu çeken, tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Tüm kahraman arkadaşlarım adaleti gerçekleştirecek ve huzur getireceklerdir. Buna inancım sonsuzdur” dedi. Başsavcı Salihoğlu, “Bu vesileyle tekrar şehidim Mehmet Selim Kiraz Bey’i de rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Başsavcı Salihoğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı’nı temsil eden maketle birlikte üzerinde adalet amblemi bulunan adli yıl açılış pastası kesildi. Başsavcı ve başsavcı vekilleri daha sonra şehit savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.