Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici ve teşkilat yöneticileri, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan’ı makamında ziyaret etti.
KONESOB ziyaretinde CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştiricinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Adnan Teke, parti yöneticileri Ayhan Karaaslan, Hatice Duyar, Bülent Kılıç, Hüseyin Karaçal, Zeki Üner ve Ahmet Yiğit’te hazır bulundu.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici’ye ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Birlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kanunlaşan perakende ve AVM yasası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Karamercan, “Perakende yasasının içeriğinde özellikle esnafımızı ilgilendiren konular var. Bundan böyle sicil ve ruhsat işlemlerinde ustalık belgesi istenmeyecek. Pazar ruhsatları da çıkan kanunla iptal edilmiş oldu. Ayrıca alışveriş merkezlerinin açılış kapanış saatleri ve haftada bir gün kapalı kalması konusu, illerde valilikler aracılığıyla düzenlenecek. KONESOB olarak biz de Konya Valimizi AVM’lerle ilgili ziyaret edeceğiz ve gerekli düzenlemenin yapılması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
Başkan Karamercan, genel seçimler öncesi CHP’ye ve tüm partilere seçim çalışmaları için hayırlı olsun dileğinde bulundu.
CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici de esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan’a, “Esnafın yanındayız” mesajını verdi.