Yılport Samsunspor, anlaşmaya vardığı deneyimli teknik adam İrfan Buz'la, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Buz, "Hedeflerim ve oynatacağım futbol nettir. İddialı bir şekilde geliyoruz. İnşallah hep birlikte bu Samsunspor’u burada değil, ilerde Süper Lig’de göreceğiz" dedi

İmza töreninde konuşan Buz şu ifadelerde bulundu;

VİZYONLU KULÜP
Her zaman vizyonlu bir kulübü çalıştırmak istediğimi kariyer planlamamda hep önde tutmuşumdur. Samsunspor çok farklı. Mazisini çok iyi bilmek gereken bu kulüpte, büyük Samsunspor taraftarların önünde olmaktan dolayı çok mutluyum.

GÜZEL BİRLİKTELİK
Sayın Başkanlarımız Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık'a teşekkür ediyorum. Hep beraber vizyonel yapımızla, güzel bir birliktelik olacağını düşünüyorum.

İDDİALI GELİYORUZ
Hedeflerim ve oynatacağım futbol nettir. İddialı bir şekilde geliyoruz. İnşallah hep birlikte bu Samsunspor’u burada değil, ilerde Süper Lig’de göreceğiz.

İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ
İnanıyoruz ama inancı da doldurmamız gerekiyor. İyi bir kadro mühendisiyle, çalışmakla ve taraftarın bütünlüğü ile bunları başaracağımıza inanıyoruz.

AİDİYET DUYGUSU
Taraftarlarım ve kulübüm ile birlikte aidiyet duygusunu her zaman ön plana koymuş bir insanım. Takım ruhunun çok önemli olduğunu düşünen bir insanım.

İDRAK ETMELİLER
Buraya gelen oyuncularımızdan da bunu istiyoruz. Ben bunu nasıl içten söylüyorsam futbolcularım da burada oynamak istediğinde bunu idrak ederek yaşaması gerektiğini düşünüyorum.

FELSEFEM BELLİ
Kendi felsefem, ısıran, basan, 3’üncü bölgede ofansif futbol oynayan bir teknik adam olduğum için bunları da özellikle hazırlık döneminde belli sistemi oturtma sistemimiz var

HOMOJENİK YAPI
Homojenik bir yapıya sahip olduğunuzda takım ruhu ve burada olmaktan mutlu olan futbolcularla bu savaşı kazanırsınız. Zaten büyük Samsunspor taraftarı her şeyi ortaya koyacaktır.

LİSTEMİZ KABARIK
Şuandaki listemiz çok kabarıktır. Tabi ki bizim de listemiz var. Bunları yönetimle istişare şekilde gittiğimizde doğruyu buluruz. Kuvvetli bir listemiz var.

SAYI DÜŞECEK
Kadronun sayısını düşüreceğiz.  Lider futbolcuya, savaşan futbolcuya ve kaliteli futbolcuya ihtiyacımız var. Bunları yapıp en iyi kadroyu bulmaya çalışacağız.

KALİTELİ KADRO
Kadroyu çok fazla şişirerek değil de kaliteli bir şekilde bunu götürmek gerekiyor. Isıran, coşkulu, istekli, 3’üncü bölgede ama aynı zamanda takım savunmasına sadık ve disipline uygun oyuncu bakacağız.

BERABER YAPACAĞIZ
Almanya’nın altyapısındaki ve üstyapısındaki oluşumun içerisinde bulundum. Tabi ki zorluklar önümüze çıkacak. Sizlerle birlikte burada başarı öyküsünü yazmaya geldik.